Sofia Jakobsson var stark i djupledsspelet mot Tyskland.
Sofia Jakobsson var stark i djupledsspelet mot Tyskland.

Jakobsson: "Målet var för min bror"

Sofia Jakobsson gjorde den viktiga kvitteringen och Stina Blackstenius fastställde slutresultat när Sverige slog Tyskland med 2–1. Efter matchen berättade Jakobsson att målet hade en stor betydelse för henne.

ANNONS
|

Sverige satsade hårt på djupledslöpningar och snabba omställningar i kvartsfinalen mot Tyskland. Det gynnade Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius.

Tyskland tog ledningen i den 16:e minuten men Sveriges replik dröjde inte länge. Linda Sembrant slog en lång rensning som flög perfekt över samtliga och friställde Jakobsson, som rullade in kvitteringen i det bortre hörnet.

"Så mycket känslor"

Sofia Jakobssons har haft ett tufft år då hennes bror Anders drabbades av en hjärnblödning, och efter matchen var det en känslosam målskytt på planen.

- Jag har så mycket känslor. Det här målet var för min bror och jag är så otroligt glad att jag har kunnat spela det här VM:et med tanke på allt som hänt. Vi gör en fantastisk match och jag är otrolig stolt över det här laget och den prestation som vi gör, säger hon till TV4.

ANNONS

Tidigt i andra halvleken klev Blackstenius fram. Målskytten från åttondelsfinalen slog in en retur – ett mål som fastställde slutresultatet till 2–1.

- Otroligt skönt såklart. Det känns fantastiskt att kunna stå här och vara klara för VM-semifinal. Det är svårt att sätta ord på det här just nu, säger hon.

- Det här laget är värd all framgång. Vi spelade otroligt bra fotboll och är värda den här vinsten, säger Sofia Jakobsson.

"Internationell toppklass"

Förbundskapten Peter Gerhardsson hade efter matchen en hel del beröm att dela med sig av gällande sina målskyttar.

- Det här är två väldigt löpstarka djupledsspelare och vi försökte sätta de i det spelet. Det är liksom toppklass internationellt på deras kvalitéer emellanåt. Lite upp och ner ibland, men en sån här match passar dem också när det blir många en mot en-situationer. Så ja, internationell toppklass på dem.

ANNONS
TT

ANNONS