Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Janne försvarar mållösa stjärnorna: "Fantastiskt jobb"

Emil Forsberg, 26, har stor press på sina axlar nu som under EM i Frankrike för två år sedan. Men den svenske stjärnan har inte fått till det på plan i Ryssland.

I Frankrike för två år sedan var det störst press på Zlatan Ibrahimovic att leda Sverige långt i det mästerskapet. Men till sin hjälp skulle han ha Emil Forsberg som då hade slagit igenom på riktigt. Men EM-slutspelet blev ingen höjdare för vare sig Forsberg eller Sverige och det blev respass direkt i gruppspelet.

I Ryssland har han inte motsvaret de stora förväntningarna på honom och efter matchen mot Mexiko valde han att nobba media trots det svenska avancemanget.

– Jag är ganska bra på att tackla kritik och jag är lugn och trygg i mig själv. Jag förstår att ni skriver att det var dåligt när det har varit dåligt och det är ganska normalt. Jag lever med hög press varje dag, men den högsta pressen jag har är på mig själv. Jag lägger min ribba väldigt högt för att jag vet vad jag kan göra och jag har redan visat vad jag kan göra, och det är ganska normalt att man gör det. Så jag har inga problem med kritiken, sa han inför matchen mot Tyskland.

"Inte fått till det där sista"

Janne Andersson har dock fortsatt stort förtroende för Emil Forsberg och väljer att lyfta fram hans defensiva jobb mot Sydkorea, Tyskland och Mexiko.

– Emil gör ett väldigt bra grundjobb när det gäller vårt sätt att spela. Han är en av de fyra spelarna med mest offensiv roll och har inte fått utdelning än men han gör ett jäkla bra jobb för laget. Men vi jobbar vidare med Emil också, säger han.

Har ni ett sparkapital i att både han och Berg inte fått till det?

– Ja, både Marcus och Emil har ju tagit en del avslut men inte fått till det där sista. Marcus är ju en sådan spelare som helt plötsligt gör tre mål på tre chanser och det är samma med Emil. Det kommer bara smälla till och idrotten är inte alltid så. Men förhoppningsvis fortsätter båda två att komma i lägen.

– Sen är det viktigast för Marcus som forward att skapa lägen men han gör ett fantastiskt bra jobb som helhet och det andra är en bonus.

– Sen gjorde vi fem mål i gruppspelet och det var bara fem lag som gjorde fler mål än oss. Så det är väl bra även om vi gör det utan de spelarna som kanske ska göra målen.