Janne: "Kan bli tjatigt – men vi måste upp på personbästa"

Janne Andersson är framme vid karriärens största match som tränare. Inför åttondelsfinalen mot Schweiz är det dock samma budskap som gäller. – Det kan bli tjatigt men vi måste upp på personbästa igen, säger han.

ANNONS

Han har använt "Då var då – nu är nu" ett antal gånger under VM-slutspelet. Frågan är dock om inte Janne Andersson pratat mer om personbästa under dryga tre veckor i Ryssland.

Inför åttondelsfinalen mot Schweiz blev det återigen snack om personbästa från förbundskaptenen.

– En styrka vi har är att vi i alla matcher har visat stor respekt för motståndarna. Det hade vi innan matchen mot Sydkorea, innan VM-kvalmatcherna och för mig finns det inte en tanke på att någon inte är fokuserad på vad vi ska göra. Det handlar för oss om vad vi ska göra och hur vi ska förbereda oss på bästa sätt. Jag är helt övertygad om att spelarna kommer vara fulladdade. Sen med risk för att vara tjatig så måste vi upp på personbästat igen. Det är en väldigt bra beskrivning av vad som krävs av oss och kommer vi upp på vår bästa nivå så har vi absolut en chans att slå Schweiz, säger han.

ANNONS

"Har förberett spelarna"

Att det svenska landslaget hamnat på den betydligt "lättare" sidan av slutspelsträdet och har en fin sits inför fortsättningen är dock inte av särskilt stort intresse för Janne Andersson.

– Om jag ska vara ärlig så betyder det ingenting, vi har vårt match och vår process. Det har varit fascinerande resultat tidigare och det visar väl att de största nationerna inte alltid är de som vinner och det kan vara inspirerande kan jag tycka men det påverkar inte oss, säger han.

– Det är många lag ute som man inte trodde skulle vara ute. Men vi fokuserar bara på oss själva och på att göra en bra prestation och sedan får vi se hur det går, säger Andreas Granqvist.

Hur säkra är ni på hur Schweiz ställer upp?

– Oj, det kan man aldrig vara säker på för de kan ju göra precis som de vill. Men vi har förberett spelarna på det vi tror på och sen är det bara deras förbundskapten som vet hur de ställer upp, säger Janne Andersson.

Finns det risk att lag underskattar er?

– Om andra lag underskattar oss eller inte får du fråga dem. Vi har en tydlig idé på hur vi vill spela och spelarna har varit otroligt lojala. Sen vad andra tycker och tänker bryr jag mig inte så mycket om.

ANNONS
ANNONS