Arkivbild på Manchester Cityspelaren João Cancelo.
Arkivbild på Manchester Cityspelaren João Cancelo. Bild: Scott Heppell

João Cancelo misshandlad och rånad

På torsdagen blev Manchester Citystjärnan João Cancelo rånad och misshandlad, skriver han själv på sin Instagram. Fotbollsspelaren säger sig ha blivit attackerad av fyra personer, och kallar gärningsmännen för ”fegisar”.

ANNONS

Enligt João Cancelo var han med sin familj vid tiden för överfallet, och gärningsmännen kom undan med flera av hans smycken. Via en story på hans Instagram uppvisar han även ett jack över tinningen, som enligt den portugisiska storstjärnan uppkom efter att han försökt göra motstånd.

– Olyckligtvis blev jag och min familj i dag överfallna av fyra fegisar som skadade mig och försökte skada min familj. Detta är vad som händer när man gör motstånd, skriver Cancelo i sitt inlägg.

Stjärnan skriver vidare att han inte förstår hur det kan finnas människor med ”sådan elakhet” inom sig, men att det viktigaste är att hans familj mår bra. Det är i nuläget oklart var rånet skedde.

ANNONS

Flera fotbollsspelare rånade

Cancelo är inte den första av fotbollsproffsen i England att bli rånad. I våras blev exempelvis Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen rånad och hotad av machetemän i sitt hem under sejouren i Everton. Efter händelsen ska Olsen och hans familj ha varit ”djupt traumatiserade”, och därefter flyttat ut ur huset.

Ett liknande rån drabbade ett annat, icke namngivet fotbollsproffs i oktober. Fyra maskerade män beväpnade med machete ska då, i tron om att spelaren var iväg på landslagsuppdrag, ha brutit sig in i hans hus. Både fotbollsspelaren och hans flickvän blev sedan bundna, medan gärningsmännen kom undan med klockor, smycken och elektronik.

I september utsattes även Chelseastjärnan Reece James för ett inbrott, där gärningsmännen bland annat fick med sig spelarens EM-medalj från i somras.

ANNONS