Britta Johansson Norgren vann 10-kilometersloppet i Italien. Arkivbild.
Britta Johansson Norgren vann 10-kilometersloppet i Italien. Arkivbild. Bild: ULF PALM / TT

Johansson Norgren starkast i svensk trippel

Det blev trippelt svenskt i Ski Classics-loppet i italienska La Venosta. Britta Johansson Norgren vann före Ida Dahl och Lina Korsgren.

ANNONS

Dagens lopp sträckte sig över 10 kilometer och hade för ovanlighetens skull individuell start. Men trots byte av upplägg var det samma åkare i toppen.

I förra helgens tävlingar var det en kamp mellan de senaste årens gigant, Britta Johansson Norgren, och stjärnskottet Ida Dahl. Det blev en seger vardera då, den senare till Dahl.

Och även i lördagens lopp stod det tidigt klart att Dahl skulle vara med i toppen. Redan vid den första mellantiden hade Dahl tagit en stor ledning. Väl i mål tog hon över ledningen, över en minut före Lina Korsgren.

Men det var en som var snäppet vassare. Britta Johansson Norgren kunde under hela loppet matchas mot Dahls tider, och det var länge otroligt jämnt. Men på slutet visade Johansson Norgren att det fanns mer krut i benen och vann loppet 19,4 sekunder före Dahl.

ANNONS

Många av de norska åkarna, bland annat toppåkaren Astrid Øyre Slind, saknades dock sedan hela Team Koteng Eidissen drabbats av covid-19.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS