Mattias Bjärsmyr gav Göteborg ledningen på nick.
Mattias Bjärsmyr gav Göteborg ledningen på nick. Bild: Thomas Johansson/TT

Bjärsmyr tvåmålsskytt när Göteborg vann

På Gamla Ullevi möttes två lag som nog är glada att säsongen 2020 är över. Mattias Bjärsmyr blev matchhjälte när Göteborg tog en skön 2–0-vinst mot Sirius i Henriks Rydström sista match som tränare för Uppsalalaget.

ANNONS

Göteborg säkrade definitivt allsvenskt kontrakt i förra omgången efter en seger mot Östersund. I dag kraftsamlade man och vann på hemmaplan mot Sirius. Mattias Bjärsmyr blev matchhjälte när Göteborg segrade med 2–0.

Hemmalaget rivstartade, och Robin Söder sköt i ribban redan efter sex minuter. Sirius, som tappat formen från i somras, hade svårt att gå i gång spelet i början av matchen.

Thors sista match

Göteborg starka start lönade sig. I den elfte minuten slog Tobias Sana en frispark, Mattias Bjärsmyr kom högst i straffområdet och skarvade in 1–0 för hemmalaget.

Henrik Rydström, som lämnar tränaruppdraget i Sirius efter säsongen, skickade ut en rejält reservbetonad elva med flera unga namn. Lagkaptenen Niklas Thor, som också lämnar klubben efter säsongen, fick hoppa in i halvtid.

ANNONS

– Det är ju andra gången jag slutar i Sirius, haha. Det är tufft att sluta, men man kan se tillbaka på många år med glädje, säger Thor till Dplay efter matchen.

"Mörk i sinnet"

Utöver en nick i ribban från Sirius Jamie Rocha blev den andra halvleken relativt chansfattig för bortalaget. I stället var det Mattias Bjärsmyr som dubblade sin målskörd för dagen genom att vackert göra 2–0 på volley.

Rydström var uppgiven efter matchen.

– Efter den här avslutningen blir man aldrig tränare för Sirius igen. Det var sämst, av mig alltså. Det där försvarsspelet på andra målet var inte bra, sade Rydström till Dplay.

– Just nu är jag mörk i sinnet och jävligt besviken. Det har varit två fantastiska år här, trots att vi tappade fart i slutet.

Cesar Fältskär/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS