Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
AIK:s Filip Rogic och IFK Göteborgs Jakob Johansson.
AIK:s Filip Rogic och IFK Göteborgs Jakob Johansson. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Johansson: "Tror att vi alla känner en press"

IFK Göteborg föll tungt i klassikermötet borta mot AIK.
Därmed väntar en fortsatt kamp för att säkra ett allsvenskt kontrakt.
– Jag tror att vi alla känner en press, säger Jakob Johansson.

IFK Göteborg förlorade med 0–2 borta mot AIK efter mål av Filip Rogic och Henok Goitom. Efter matchen var det stor besvikelse i det blåvita lägret.

– Vi sover ju i början av matchen. Vi pratar om att inte ge dem någonting, men det är exakt det vi gör, vi ska nästan vara glada att det bara står 1–0 efter en kvart. Det är svagt och juniormässigt, säger August Erlingmark.

Ett bekymmer för IFK Göteborg är att Pontus Wernbloom inte lyckats hittat rätt sedan han vänt hem till klubben.

– Vi får en tyngd med Pontus, sedan är det så med honom att han behöver rehaba under veckorna för att vara med och spela. Det finns mer att hämta hos Pontus, säger tränaren Roland Nilsson.

Wernbloom om läget:

– Det är klart, man vill bara ut och träna. Det är vad det är. Samtidigt kändes det bra i dag tycker jag. Det är mycket rehab och det är pissigt, man vill bara ut och bidra, säger han.

Efterlängtade comebacker

Mer glädjande är att Giorgi Charishvili och Robin Söder båda är tillbaka efter skada, något som kommer betyda mycket för ”Blåvitt" under slutspurten av allsvenskan enligt Wernbloom.

– Det betyder mycket. Det är kvalitetsspelare och det är det vi behöver för att lösa detta, säger han.

Söder, som inte spelat en tävlingsmatch sedan den 18 juni, fick en dryg kvart på planen i 0–2-förlusten.

MFF härnäst

– Kul på så sätt, men man är ju resultatstyrd. I morgon när man vaknar kommer man givetvis känna på ett annat sätt. Men det blev några minuter att ta med sig. Jag får fortsätta jobba på så jag kommer i ännu bättre form, säger han.

IFK Göteborg, som ligger på 13:e plats i den herrallsvenska tabellen, tre poäng från nedflyttningskvalplats, slåss nu för att säkra ett allsvenskt kontrakt till nästa säsong.

– Med tanke på det tabelläge vi har tror jag att vi alla känner en press, som man gör i en storklubb när man inte presterar efter förväntningarna. Alla måste göra sitt yttersta för att det inte ska påverka oss negativt. Vi vet vad som ligger framför oss. Vi måste gå samman och göra det tillsammans, säger Jakob Johansson.

I nästa match, den 25 oktober, väntar topplaget Malmö FF på bortaplan.

Emil Forsberg/TT