Michael Källehult höll nollan och fick pris som matchens lirare. (Arkivbild).

Källehult höll nollan när Skôfta skrällde

Efter en tung period studsade Skoftebyn tillbaka och luggade topplaget Skövde på en poäng i en mållös match på Södermalms IP. – I dag var vi Skoftebyn, säger Tobias Karnevi, nöjd "Skôftatränare".

|

Efter den mindre lyckade hemmainsatsen mot tabelljumbon Gunnilse förra helgen, förlust 1–2 hemma på Nysätra, var det ett revanschsuget Skoftebyn som på torsdagseftermiddagen reste till Skövde för bortamatch. Det var ett helt annat Skoftebyn som kom in på planen. – Vi har svårt när vi möter sämre lag och sätter prestationskrav på oss. Nu spelade vi disciplinerat och positionerat, framför allt i försvarsspelet, säger Tobias Karnevi. Den första halvleken var jämn. Skövde ägde mycket boll, men Skoftebyn stängde av spelytorna skickligt och hade också ett par hyggliga chanser framåt efter spelomställningar. Det var dock mållöst in i halvtidsvilan. I den andra halvleken kopplade Skoftebyn ett visst grepp om matchen. Ofta fastnade Skövde i spelet på mittplan, vilket öppnade upp för Skoftebyn att ställa om till anfall. Det saknades inte målchanser, men några mål blev det inte i den här matchen. – Vi är nöjda med den här poängen och vi behöver absolut inte skämmas för den. Om något lag var närmare segern så var det vi, säger Tobias Karnevi, som var extra nöjd med lagets defensiva insats. Och han hoppas nu att Skoftebyn börjar klättra uppåt i tabellen igen, i stället för neråt som varit fallet den senaste tiden. – Vi är kanske inte något topplag, men vi ska i alla fall kunna vara med och slåss om placeringarna 7 till 8 i serien, tycker jag. De båda målvakterna, Skövdes Markus Fröjd och Skoftebyns Michael Källehult utsågs välförtjänt till matchens lirare.

Matchfakta: Division 2 norra Götaland: Skövde-Skoftebyn 0–0 (0–0) Varningar, Skoftebyn: Jesper Thorsell, Alfred Sundberg. Domare: Sara Persson, Rävlanda. Publik: 292.