Karl-Johan Johnsson höll nollan för Köpenhamn. Arkivbild.
Karl-Johan Johnsson höll nollan för Köpenhamn. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Köpenhamn till kvartsfinal i Europa League

FC Köpenhamn är vidare till kvartsfinal i Europa League. Svenske Karl-Johan Johnsson höll nollan när turkiska Basaksehir besegrades med 3–0. I kvartsfinalen väntar Manchester United.

Europa League-fotbollen är tillbaka. Under onsdagen spelades de första returmötena i åttondelsfinalerna av turneringen.

FC Köpenhamn tog emot turkiska Basaksehir på hemmaplan och hade ett 0–1-underläge från det första mötet i mars.

Basaksehirs välmeriterade startelva med namn som Demba Ba, Gael Clichy och Martin Skrtel var inget som stoppade danskarna. Efter en 3–0-vinst lyckades man vända och avancera till kvartsfinal.

Köpenhamns 21-åriga talang Jonas Wind satte 1–0 redan efter fyra minuters spel och strax efter halvtid utökade han till 2–0 på straff. Efter en dryg timme kunde Rasmus Falk fastställa slutresultatet.

I FC Köpenhamn spelar också Pierre Bengtsson och Sotirios Papagiannopoulos

Ukrainska Sjachtar Donetsk slog samtidigt ut tyska storklubben Wolfsburg. Sjachtar hade en 2–1-ledning inför returen och lyckades även vinna den andra matchen med tre sena mål. Junior Moraes satte dit 1–0 i den 89:e minuten. Två minuter senare tryckte Manor Solomon in tvåan och därefter satte Moraes sitt andra.

Senare under kvällen tog ett reservbetonat Manchester United emot österrikiska Linz på hemmaplan. United startade matchen med en 5–0-ledning efter det tidigare mötet och valde att vila svenske Victor Nilsson Lindelöf.

Matchen slutade 2–1 (sammanlagt 7–1) och därmed är United vidare till kvartsfinal där man ställs mot Köpenhamn.

Inter tog emot Getafe i ett enkelmöte då den första matchen inte hann spelas innan coronapandemin bröt ut. Milanolaget vann med 2–0 och avancerade till kvartsfinal. Målen gjordes av Romelu Lukaku och Christian Eriksen.