Kalmars Piotr Johansson punkterade mötet med Häcken med sitt 2–0-mål.
Kalmars Piotr Johansson punkterade mötet med Häcken med sitt 2–0-mål. Bild: Thomas Johansson/TT

Kalmar skrällde borta mot Häcken

Förkrossande statistik på hemmaplan. Men när tabelljumbon Kalmar kom på besök åkte Häcken på säsongens första förlust på Bravida arena.
– De var jäkligt chockade, säger matchhjälten Piotr Johansson som låg bakom båda målen i 2–0-segern.

ANNONS

Ett hemmastarkt Häcken, som aspirerar på en topplacering i den allsvenska fotbollen, tog emot tabelljumbon Kalmar.

Då var det gästerna som – högst oväntat – dominerade fullständigt. Kalmar gick till pausvila i en välförtjänt 1–0-ledning och hade ett klart övertag sett till målchanser, skottstatistik (9–1) och bollinnehav (59–41).

– Det ser vem som helst att det inte är bra. Vi måste upp i energi, sade en fåordig och påtagligt störd Erik Friberg till Dplay i halvtidsintervjun.

Ring visade vägen

Sebastian Ring var den som visade vägen för bortalaget i den elfte minuten. Piotr Johansson slog ett långt inlägg över till andra sidan straffområdet där Ring dök upp och klippte till på ett tillslag – lågt in i det bortre hörnet.

ANNONS

– Man brukar känna direkt när man får en bra träff om den kommer sitta eller inte, och nu gjorde den det så det var skönt, sade Ring till Dplay och tillade:

– Vi har bra kontroll på det. Sen vet jag inte om det är vi som är bra eller om det är Häcken som inte har kommit upp i nivå.

Men någon vidare bättring blev det inte heller i den andra halvleken för Häcken, som inför matchen hade fem segrar, två kryss och en målskillnad på förkrossande 17–2 hemma på Bravida arena.

"De var chockade"

I stället ökade Piotr Johansson på till 2–0 för Kalmar i den 78:e minuten. Framspelad med en diagonal passning snett bakåt från kortlinjen av Filip Sachpekidis stormade högerbacken fram och dunkade bollen in i nätmaskorna.

– Matchen är död efter det målet, sade Piotr Johansson till Dplay.

– De (Häcken) var jäkligt chockade. De fick inte tag i bollen och såg trötta ut. Det hjälpte oss jättemycket, fortsatte han.

Häckens Leo Bengtsson:

– Det är kasst av oss. I första halvlek är vi inte alls där.

– Vi ska inte förlora den här matchen. Så är det bara. Det är alldeles för dåligt.

Pelle Strandman/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS