Harry Kane och lagkamraten Victor Wanyama tröstar Ajax Hakim Ziyech efter att Tottenham vänt och vunnit mot det nederländska laget.
Harry Kane och lagkamraten Victor Wanyama tröstar Ajax Hakim Ziyech efter att Tottenham vänt och vunnit mot det nederländska laget.

Kane hoppas spela finalen

Tottenham är i final i Champions League. Hinner Harry Kane bli frisk tills dess?

ANNONS
|

Tottenham gjorde det omöjliga, vände 0–3 till 3–3 mot Ajax och gick till Champions League-final.

Spelarna på plan är för alltid hjältar inskrivna i Tottenhams mytologi.

Men en spelare saknades. Harry Kane tvingades följa dramat från läktarna på Johan Cruyff Arena i Amsterdam, och kunde först efter slutsignalen springa in på plan och fira med de andra i laget. Skadan i vänster fotled har hållit honom från spel sedan kvartsfinalen mot Manchester City den 9 april.

Hinner stjärnanfallaren bli frisk till finalen mot Liverpool den 1 juni?

- Rehab-träningen går bra. Jag ska börja med lite mer ansträngande löpruscher i veckan, det var därför jag vågade springa in på plan och fira i kväll, säger Kane till brittiska tv-kanalen BT Sport.

ANNONS

Kanes glädje gick inte att ta miste på under firandet på innerplan, och anfallaren gladdes minst lika mycket med fansen som med sina medspelare.

- Jag är supporter, först som sist, och jag vet hur mycket det här betyder för klubben. Killarna visade riktigt fajterhjärta och det är allt man kan begära.

- Vi slog ut Manchester City och Ajax så jag får börja träna ännu hårdare nu för att visa tränaren (Mauricio Pochettino) vad jag kan, säger Kane.

Landslagskaptenen har 23 dagar på sig innan han kan vandra in på finalarenan Metropolitano i Madrid.

Om han nu platsar alltså.

TT

ANNONS