Frida Karlsson visade fin form när hon blev fyra i årets första världscupsprint. Arkivbild.
Frida Karlsson visade fin form när hon blev fyra i årets första världscupsprint. Arkivbild. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva/TT

Karlssons styrkebesked: "Kan jaga pallplatser"

Frida Karlsson blir att räkna med i den totala världscupen i vinter.
Fjärdeplatsen i sprint var ett tydligt formbesked från den svenska längdstjärnan.
– Det känns som att jag faktiskt kan börja se mig själv jaga pallplatser även i sprint.

ANNONS

På juniornivå har Frida Karlsson fina sprintmeriter. Men de senaste åren är det främst på de längre distanserna som hon har varit en av världens vassaste.

Därför var fjärdeplatsen i fredagens världscuppremiär, klassisk sprint i Ruka, ett blågult utropstecken.

– Fyra plus av fem, säger Karlsson när hon ska betygsätta sin insats.

– Det är superbra, jag är jättenöjd. Det känns som att jag nu faktiskt kan börja se mig själv jaga pallplatser även i sprint.

Fjärdeplatsen är tangerat personbästa i världscupen för 24-åringen. Resultatet lovar gott för den som hoppas att en svensk kvinna för första gången ska ta hem den totala världscupen.

ANNONS

Framskjutna placeringar i sprint är nämligen viktiga på grund av det nya poängsystemet, som premierar den som är bra på alla distanser.

– Den här sprinten passar mig, det ska man inte sticka under stol med. Det är en tuff uppförsbacke och ett tufft upplopp, ingen hög fart. Men jag är ändå inte 40 meter efter när vi har åkt 50 meter, som det var förut ibland. Jag tror ändå att jag har höjt min fart, säger Karlsson.

Formbeskedet stärker henne också inför helgens distanslopp, till att börja med lördagens 10 kilometer klassiskt där hon siktar mot ännu högre placeringar.

– Jag har ju känt på formen i dag och den känns bra. Så det är bara att vända blad. Det är klart att jag vill slåss om det.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS