Frida Swahn, till vänster, och Luize Bilinska, till höger, gjorde var sitt mål när Karlstad på fredagen inledde innebandysäsongen med en 3–2-seger hemma mot Täby. Arkivbild.
Frida Swahn, till vänster, och Luize Bilinska, till höger, gjorde var sitt mål när Karlstad på fredagen inledde innebandysäsongen med en 3–2-seger hemma mot Täby. Arkivbild. Bild: Tommy Pedersen/TT

Karlstads skräll – slog svenska mästaren

ANNONS

Täby tog ett skrällartat SM-guld i innebandy förra säsongen. Lika mästerligt såg det inte ut när laget på fredagen smygstartade den nya säsongen av superligan med förlust borta mot Karlstad, 2–3.

– Jag visste att det skulle bli en jämn match, men att vi skulle dra det längsta strået trodde jag inte, säger Frida Swahn, en av Karlstads målskyttar, till P4 Värmland.

Karlstad, som inte nådde slutspel förra säsongen, fick en smakstart med 1–0 redan efter 40 sekunder genom Luize Bilinska. Täby lyckades vända till ledning innan perioden var över, men det var inte mästarlagets dag den här gången.

ANNONS

Andraperioden blev mållös men i den tredje såg Karlstad med två mål på 21 sekunder till att fixa en oväntad trepoängare i premiären. Frida Swahn och Sanna Ericsson gjorde var sitt mål och ordnade segern till värmländskorna.

ANNONS