Kemajl har landat i FCT

Kemajl Avdiu är handelsresande i fotboll. Ett av stoppen på resan var faktiskt Lilla Edet för tio år sedan. Nu är FC Trollhättans spännande värvning tillbaka i området.

ANNONS
|

30-årige Kemajl från Göteborg har sett ett otal hotellrum och -restauranter.

För att inte tala om arenor och träningsanläggningar runt om i Europa.

- Jag har rest omkring och spelat fotboll sedan jag var 18 år. Men till slut kände jag att det fick vara nog. Jag ville verkligen bara ta det lugnt. Så fort jag såg ett hotell eller en restaurant ville jag spy, berättar Kemajl efter ett av de första träningspassen på gräset på Slätthult.

Han slog sig ner i Jönköping, påbörjade en högskoleutbildning och blev kvar i en och samma klubb, Husqvarna FF,

i fem år.

ANNONS

När utbildningen var klar nappade han på erbjudandet från FC Trollhättan och flyttade hem till mamma och pappa i Göteborg igen.

- Jag känner mig som 15 år igen. Det är inte klokt egentligen, säger Kemajl och skrattar.

Skillnaden är att han har fått en hel del livserfarenhet sedan dess. Och hunnit genomgå både trevliga och mindre roliga saker.

Faktum är att hans fotbollsresa kunde stannat upp redan för tio år sedan.

- Jag spelade juniorfotboll med Häcken och ville verkligen utomlands. Jag fick chansen att provspela i Valencia. Tänk dig att träna med stjärnor som Ariel Ortega och Claudio Lopez.

Men han fick inget kontrakt, reste hem rejält stukad och var nära att lägga av.

Tills hans tidigare tränare i Häcken, Ulf Carlsson, som då ledde jumbolaget Inland i division 3, hörde av sig och ville att Kemajl skulle komma och testa. Han fick dra på sig matchtröjan mot serieledande Mellerud.

- Han tyckte att jag inte skulle ta det så allvarligt, bara känna på det. Sedan hann jag knappt reagera så hade jag gjort två mål på åtta minuter.

Det var en sanslös debut. Kemajl sköt Inland till ledning med 2-0 innan folk hade hunnit sätta sig tillrätta på Strömsvallens läktare. Inland vann till slut med 5-0 denna majeftermiddag 1997.

ANNONS

- Det är ändå svårt att komma ihåg, när det är så länge sedan. Det jag minns var att grabbarna var så snälla i laget. De bjöd mig hem på middag och på fest.

Men där och då tog hans drömmar om proffslivet på nytt fart.

Via Esbjerg i Danmark året efter, tog han sin fotbollstrunk och drog vidare ut i Europa.

- Det är kul och ett minne för livet att ha varit ute och fått pröva på alla möjliga fotbollsstilar. Sedan har man ju lärt känna mycket folk också. En del har jag kontakten med fortfarande.

Nu, sju år senare, är han på väg att lära känna en ny stad och klubb.

Kemajl Avdiu är tänkt att spetsa till FC Trollhättans anfallsspel.

- Jag är ju forward och ska göra en massa mål. I laget finns det potential att vinna hela serien. Det gäller bara att få ut allt ur grabbarna, säger åldermannen och fotbollsnomaden Kemajl Avdiu.

Artikeln är hämtad ur fotbollsspecialen i torsdagens TTELA.

ANNONS