Kevin Erikssons guldtårar virala: ”Helt oförberedd”

Det var i torsdags som Kevin Eriksson tog karriärens första SM-guld. I segerintervjun med SVT brast det för rallyesset från Trollhättan.
Sedan dess har klippet på glädjetårarna fått enorm spridning – och respons.
– Jag har fått flera hundra kommentarer efteråt, säger Eriksson.

ANNONS
|

Kevin Eriksson ringdes in från reservlistan bara två dagar innan starten av SM i Västerås. Väl på plats föll allt på plats för Eriksson och kartläsare och Andreas Andersson. Duon från SMK Trollhättan låg tvåa efter det första finalheatet, men när andra åket var avklarat stod Eriksson som segrare. Med en segermarginal på blott nio hundradelar.

LÄS MER:Kevin plockades in som reserv – nu är han svensk mästare

I segerintervjun med SVT bröt Kevin ihop av glädjen över att tagit hem ett guld. Ett efterlängtat sådant för 25-åringen.

– Ibland så släpper det och så var det här. Jag var helt oförberedd på vad som hände efteråt men det är väldigt roligt, säger Eriksson om sin egna intervju.

ANNONS

Sedan dess har klippet fått enorm spridning med över 30 000 visningar bara på Tiktok, och då har intervjun delats friskt även på X (tidigare Twitter), Facebook och Instagram.

– Det har bara exploderat. Hur många som helst har skrivit till mig och det är helt sjukt hur stort det blivit, berättar Kevin. Radio och TV har ringt och jag har fått flera hundra kommentarer efteråt, där kända och okända människor, tycker det är härligt när man är ärlig.

Se intervjun nedan.

@svtsport ”Jag har kämpat så fucking länge” 🏎️ Kevin Eriksson vann SM-veckans rallysprint för den tvåhjulsdrivna klassen. Efter segern bjöd Eriksson på en känslosam intervju. – Det är helt ofattbart, säger han till SVT Sport. 🚗 SMK Trollhättan-föraren Kevin Eriksson tog hem segern 0,9 sekunder före Daniel Röjsel, som åkte in i mål med tre hjul. Se mer från SM-veckan i SVT Sport-appen.📲 #smveckan2024 #smveckan #rallysprint ♬ originalljud - SVT Sport
ANNONS