Lotta Schelin. Arkivbild.
Lotta Schelin. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Klart: Här är TV4:s trupp till fotbolls-EM

Med en månad kvar till premiären i fotbolls-EM presenterar TV4 och C More sin trupp till mästerskapet. För förra landslagsstjärnan Lotta Schelin blir det första herrmästerskapet som expert.

ANNONS

"Efter herrarnas succé 2018 och damernas succé 2019 känns det fantastiskt att det äntligen är dags för ett nytt fotbollsmästerskap. Som vi har väntat och längtat efter det här EM-slutspelet", säger Schelin i ett pressmeddelande.

Hon är tillsammans med Hanna Marklund, Kim Källström och Hans Backe experter i TV4:s och C Mores sändningar. Lasse Granqvist och Gusten Dahlin programleder studiosändningarna och Granqvist är även kommentator tillsammans med Åke Unger, Jesper Hussfelt och Adam Pinthorp. Frida Nordstrand och Olof Lundh är reportrar som bevakar det svenska landslaget under hela turneringen.

"Fotbollsmästerskap är något alldeles extra och med det svenska folket i ryggen känner spelarna av stödet hemifrån. Nu är det dessutom klart med publik på matcherna, så spelarna kommer även få känna av det ovärderliga stödet från de svenska fansen på plats", säger Källström.

ANNONS

TV4 och C More delar tv-sändningarna från EM med SVT. EM avgörs den 11 juni-11 juli.

SVT presenterar också delar av sin EM-trupp. André Pops ska vara programledare i studion i Stockholm där också experterna Daniel Nannskog, Therese Strömberg och Jonas Eriksson ska vara.

Ingela Ahlberg/TT

Fakta: TV4:s och C Mores EM-uppställning

Programledare: Lasse Granqvist, Gusten Dahlin.

Experter: Kim Källström, Lotta Schelin, Hanna Marklund och Hans Backe.

Kommentatorer: Lasse Granqvist, Åke Unger, Jesper Hussfelt och Adam Pinthorp.

Reportrar: Frida Nordstrand, Olof Lundh, Ali Reza.

Analytiker: Ola Lidmark Eriksson.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS