Edsbyn fick fira sm-guldet på Studenternas den gångna säsongen. Nu står det klart att även nästa års final kommer att spelas i Uppsala. Arkivbild.
Edsbyn fick fira sm-guldet på Studenternas den gångna säsongen. Nu står det klart att även nästa års final kommer att spelas i Uppsala. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Klart: Här spelas bandyfinalerna

ANNONS

Nu är det klart att SM-finalerna i bandy stannar på Studenternas IP i Uppsala ytterligare ett år.

2017 presenterades ett treårigt avtal om att anordna bandyfinalerna på Studenternas. Men efter årets publikfria finaler har det varit oklart var finalerna kommer att spelas i fortsättningen.

"Skälet till att beslutet dröjt beror på den coronasituation vi varit i och är i. Vi har också utmanat med andra alternativa spelorter utifrån den rådande situationen. Men vi är nöjda att vi har nått en uppgörelse för 2021, samtidigt kommer Bandyförbundet påbörja en utredning om finalernas framtid. Vi måste ta hänsyn till det varmare klimatet, eventuella förändringar på Studenternas och möjliga behov av att förlänga vår säsong" säger Per-Anders Gustafsson, ordförande Svenska Bandyförbundet, i ett pressmeddelande.

ANNONS

21 mars 2021 kommer finalerna att avgöras.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS