Rúben Dias ska spela i Manchester City framöver. Arkivbild.
Rúben Dias ska spela i Manchester City framöver. Arkivbild. Bild: Armando Franca/AP/TT

Klart: Manchester City värvar Rúben Dias

ANNONS

Nu är det helt klart att Manchester City värvar den portugisiske landslagsbacken Rúben Dias från Benfica. 23-åringen har skrivit ett sexårskontrakt med City, som uppges betala lite mer än 700 miljoner kronor för att lösa Dias från Lissabonklubben.

– Det känns riktigt spännande att bli del av en så talangfull trupp och att få spela för en manager i världsklass som Pep Guardiola, säger Rúben Dias, som nyligen gjorde sin 19:e landskamp mot Sverige i Solna, till Citys hemsida.

Samtidigt är det klart att Nicolás Otamendi flyttar i motsatt riktning. Den argentinske backen lämnar Manchester City efter fem år och är klar för Benfica. Det blir 32-åringens andra sejour i Portugal efter att ha representerat Porto 2010–2014.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS