Sirius sportchef Ola Andersson flankerad av de nya tränarna Henrik Rydström och Mirza Jelecak.
Sirius sportchef Ola Andersson flankerad av de nya tränarna Henrik Rydström och Mirza Jelecak.

Klart: Rydström och Jelecak tar över Sirius

Han fick inte förlängt med Kalmar FF under uppmärksammade former. Nu tar Henrik Rydström över allsvenska konkurrenten Sirius. Rydström, och Mirza Jelecak, leder gemensamt Uppsalaklubben i fotbollsallsvenskan 2019.

ANNONS

På en presskonferens presenterades Kalmar FF-ikonen, tillsammans med tidigare assisterande Siriustränaren Jelecak, som nya huvudtränare i Uppsalaklubben.

Det handlar om ett delat ansvar på huvudtränarposten i klubben, som nyligen tappade tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

- Med risk för att bara komma med klyschor så är det oerhört trevligt. Även att få byta miljö. Jag har känt ett växande behov av att få nya erfarenheter och jobba med människor som har andra erfarenheter än vad jag har, säger Rydström.

ANNONS

- Jag ser verkligen fram emot det. När jag fick frågan från Ola (Andersson, sportchef) kändes det som ett naturligt steg för mig, säger Jelecak, som tidigare har varit assisterande tränare i klubben i fem år.

Att Jelecak skulle ingå i den nya sportsliga ledningen stod klart tidigt enligt Ola Andersson.

- Sirius spelade en fotboll som vi gillade och ville fortsätta med. För mig var det naturligt att vi skulle jobba med kontinuitet. Det jag gjorde var att lyfta fram en av de tränare som skulle få ledande befattning, säger sportchefen.

Därefter dröjde det heller inte allt för länge innan Henrik Rydströms namn dök upp i diskussionerna.

- Henrik var på ganska snabbt och var tidigt intresserad, säger Andersson.

ANNONS

Henrik Rydström kommer närmast från Kalmar FF, där han som spelare och ledare har varit aktiv sedan 1993, senast som huvudtränare. Efter den gångna allsvenska säsongen fick han inte förlängt kontrakt med klubben, vilket har lett till supporterprotester.

TT

ANNONS