Malmös Adam Johnson grattas efter att ha satt 4–1 i numerärt överläge hemma mot Luleå i slutet av den andra akten. Skåningarna vann till slut med 5–3.
Malmös Adam Johnson grattas efter att ha satt 4–1 i numerärt överläge hemma mot Luleå i slutet av den andra akten. Skåningarna vann till slut med 5–3. Bild: Andreas Hillergren/TT

Klasen: "Måste prata ut efter fem förluster"

Luleå är helt ur slag. Efter 3–5 borta mot Malmö låste spelare och ledare in sig i omklädningsrummet under en längre tid.
– Man måste prata ut om man har en rad på fem förluster, säger forwarden Linus Klasen.

ANNONS

Det dröjde länge innan Luleås assisterande tränare Henrik Stridh kom till presskonferensen i innandömet av Malmö arena. Efter 3–5-förlusten – tabellfyrans femte raka nederlag – höll laget ett långt möte.

– Vi har ofta möten efter match. Längden på dem kan variera naturligtvis. Det var mycket som var sagt, många spelare som pratade och vi (ledare) pratade. Vi luftade en del saker och jag tycker att vi har ett bra och konstruktivt möte, säger Henrik Stridh.

Stridh vill dock inte kalla det för ett krismöte.

– Definitivt inte. Vi har förlorat fem raka matcher nu och det är inget roligt, säger han.

ANNONS

"Det är ingen panik"

Forwarden Linus Klasen:

– Man måste prata ut om man har en rad på fem förluster. Det är bra att lufta saker ibland. Det är ingen panik och alla vet vad de ska göra. Alla lag går igenom tuffa perioder under säsongen. Vi får summera efter 52 omgångar, säger Klasen.

– Är det guld och gröna skogar under en hel säsong? Nej, det är det inte. Vi vinner och vi förlorar tillsammans, vi får se till att komma på rätt spår så fort som möjligt, fortsätter han.

Visserligen var det nära att Luleå kunde hämta in ett 1–4-underläge i den tredje perioden. Petter Emanuelsson styrde in 2–4 efter blott 38 sekunder och knappt sex minuter senare satte Nils Lundkvist 3–4 i numerärt överläge. Närmare än så kom aldrig bortalaget – i slutskedet satte Emil Sylvegård 5–3 i tom kasse.

– Vi kommer tillbaka och ger det en ärlig chans. Vi gör mål och skapar väl chanser för att få in en kvittering, sedan om det hade varit rättvist över 60 minuter låter jag vara osagt. Vi är inte nöjda med dagens insats, säger Henrik Stridh.

"En skön seger"

Det första baklängesmålet (Jan-Mikael Järvinen) kom drygt halvvägs in på den först perioden när backen Daniel Sondell drällde med pucken bakom eget mål. I den andra perioden fick Luleå visserligen hål på Lars Volden, som vikarierade för en vilande Oscar Alsenfelt, genom Filip Hållander, men när skåningarna satte tre mål i mittenakten blev uppförsbacken för brant för bortalaget.

ANNONS

– Jag är jäkligt glad för att vi håller undan och vinner tre poäng. En väldigt skön seger, säger Malmötränaren Joakim Fagervall.

För Malmö är formen den motsatta. Skåningarna har nu fem raka segrar och har ett grepp om tiondeplatsen, som är den sista biljetten till åttondelsfinal. Ner till elvan Linköping (fyra matcher mer spelade) skiljer det sex poäng och ner till bottenduon Brynäs och HV 71 är det åtta respektive nio poäng.

Daniel Kihlström/TT

Fakta: Bottenstriden i SHL

Lag 13–14 ställs mot varandra i ett kval (bäst av sju matcher) för fortsatt SHL-existens. Lag 11–12 har spelat färdigt för säsongen och för lag 7–10 väntar åttondelsfinal (bästa av tre matcher). Lag 1–6 är klara för SM-kvartsfinal.

Så här är läget i bottenstriden i en haltande SHL-tabell:

10) Malmö, 42 matcher, 56 poäng (–20 i målskillnad).

11) Linköping, 46 matcher, 50 poäng (–34).

12) Oskarshamn, 42 matcher, 49 poäng (–21).

13) Brynäs, 41 matcher, 48 poäng (–32).

14) HV 71, 45 matcher, 47 poäng (–24).

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS