Jorginho gjorde matchens enda mål, från straffpunkten, i Chelseas 1–0-seger borta mot Everton i Premier League-premiären.
Jorginho gjorde matchens enda mål, från straffpunkten, i Chelseas 1–0-seger borta mot Everton i Premier League-premiären. Bild: Jon Super/AP/TT

Knapp seger för Chelsea – Everton-back ut på bår

Jorginho gav Chelsea tre poäng i Premier League-premiären. Utöver förlust med 0–1 tvingades även Evertons back Ben Godfrey lämna planen utburen på bår.

ANNONS

Matchens enda mål på Goodison Park kom på straff i den nionde tilläggsminuten i den första halvleken.

Fram klev Jorginho som säkert placerade in 1–0 för gästerna från London.

Tilläggsminuterna tillkom efter en händelse som inträffade redan i den tionde minuten.

Evertons försvarare Ben Godfrey räddade upp sitt eget misstag men fick i samband med det en smäll i duellen med Chelseas Kai Havertz.

Godfrey tog sig genast för högerbenet och vinkade på assistans innan han minuter senare tvingades lämna planen utburen på bår.

"Vi kan bekräfta att Ben Godfrey har drabbats av en skada på underbenet och förts till sjukhus. Vi är alla med dig", skrev Everton på Twitter i halvtid.

ANNONS

Även i andra halvlek adderades en längre tilläggstid, tio minuter till antalet.

Men den där desperata jakten på en kvittering från Everton syntes inte riktigt, möjligen för att Chelsea spelade av matchen på ett smart sätt.

1–0 till Chelsea blev det i alla som i nästa omgångs ställs mot Tottenham. För Everton gäller det att ta nya tag mot Aston Villa borta nästa helg.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS