Kyle Lowry var inte glad efter Golden State-delägaren Mark Stevens tilltag i NBA-finalens tredje match
Kyle Lowry var inte glad efter Golden State-delägaren Mark Stevens tilltag i NBA-finalens tredje match

Knuffade spelare – får böta fem miljoner

Golden States delägare Mark Stevens knuffade Torontos Kyle Lowry i NBA-finalen. Straffet för tilltaget mot basketstjärnan? Ett års avstängning och fem miljoner kronor i böter.

ANNONS
|

Toronto vann det tredje mötet med Golden State och leder NBA-finalen med 2–1 i matcher.

Efterspelet har dock till stor del handlat om något annat än det sportsliga, nämligen sekvensen när Torontos Kyle Lowry, i sin iver att hinna stoppa bollen från att nå över sidlinjen, föll rakt in i några åskådare som med sina courtside-biljetter hade privilegiet att sitta bara ett par meter från planen.

I samband med detta passade en åskådare på att dela ut en lättare knuff mot Lowry – något som väckte känslor efter matchen.

ANNONS

Upprörd Lowry

- Han sträckte sig mot mig och tryckte till mig utan anledning. Sedan sade han några vulgära ord och upprepade dem. I vår liga finns det ingen plats för sådant beteende. Ärligt talat så hoppas jag att han aldrig får gå på en NBA-match igen, sade Lowry om händelsen.

Det visade sig sedan att åskådaren som knuffade spelaren inte var vem som helst, utan en delägare i Golden State vid namn Mark Stevens.

Nu stänger NBA av Stevens från att gå på fler NBA-matcher i ett års tid och dessutom tvingas betala ett rejält bötesbelopp på 500 000 amerikanska dollar, motsvarande cirka 4,7 miljoner kronor.

"Inga ursäkter"

Mark Stevens är ångerfull.

"Jag gjorde fel och det finns inga ursäkter för det. Mr Lowry förtjänar bättre och jag har försökt att nå honom i ett försök att be honom om ursäkt och även till övriga medlemmar av Raptors och Warriors organisation. Jag är tacksam gentemot dem som har tagit emot mina samtal", säger han i ett uttalande enligt Reuters.

Golden State har efter incidenten tagit avstånd från Stevens tilltag, vilket även flera av lagets stjärnspelare gjort.

ANNONS
TT

ANNONS