Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trollhättefostrade bordtennisstjärnan Kristian Karlsson. Bild: MANFRED SCHILLINGS
Trollhättefostrade bordtennisstjärnan Kristian Karlsson. Bild: MANFRED SCHILLINGS

Kristian Karlsson överkörd av ”Tidernas bäste”

Ingen svensk har lyckats slå ”tidernas bäste spelare” Ma Long tidigare – och Kristian Karlsson blev inte den första. Åtminstone inte den här gången.
Trollhättestjärnan är utslagen ur singelspelet i VM.

"Han är i sitt livs form”, sa Viaplays expertkommentator Pär Gerell om Kristian Karlsson inför mötet med den kinesiske giganten Ma Long.

Ovanpå det skulle det krävas en mer eller mindre felfri match från Trollhättespelaren för möjligheten att slå ut giganten som av många klassas som ”tidernas bäste” med bland annat fyra OS-guld och elva VM-guld på meritlistan.

Men Ma Long, som aldrig förlorat mot en svensk spelare under sin karriär, var helt enkelt för bra den här gången också.

Den 35-årige världstrean spelade väldigt koncentrerat och genomgående högklassigt samtidigt som Kristian Karlsson inte kom upp i sin toppnivå.

Long vann de två inledande seten med förkrossande 11–4 och 11–1 för att koppla ett järngrepp om matchen.

– Man såg på Kristian när han pustade ut att han inte var beredd på att Ma Long skulle vara så här bra. Inte ett misstag har jag sett av Ma Long på hela matchen. Det är perfektion, säger Pär Gerell i Viaplays sändning.

Knep ett set

Ma Long fick en smakstart även på det tredje setet och hade en period med 16 raka poängvinster mellan andra och tredje set innan Karlsson fick ett preliminärt stopp på blödningen, men det här var superstjärnans match.

Karlsson stod för en ruggig kämpainsats och knep det fjärde setet för att hålla liv i matchen, men det blev 4–1 i set till Ma Long efter siffrorna 11–4, 11–1, 11–6, 11–13, 11–1 och Kristian Karlsson är därmed utslagen ur singelspelet i VM.

Hoppet lever trots allt fortfarande i dubbeln där han fortfarande är kvar i turneringen med Mattias Falck. Duon som är regerande världsmästare från bragden i Houston i slutet av 2021.

Ma Long visade varför han betraktas som den bäste någonsin i sin match mot Kristian Karlsson. Bild: WTT
Ma Long visade varför han betraktas som den bäste någonsin i sin match mot Kristian Karlsson. Bild: WTT

Bordtennis-VM

Kristian Karlsson – Ma Long 4–1

(4–11, 1–11, 6–11, 13–11, 1–11)

Round of 32.

Durban, Sydafrika.