Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen ro och ingen vila för Kristian Karlsson, som nu kan se fram emot sin debutsäsong i tyska Borussia Düsseldorf.

Kristian Karlsson laddar om

Det är lätt hänt att stora mästerskap följs av en tomhetskänsla. Men inte för bordtennisstjärnan Kristian Karlsson. – Nej, nu börjar den nya säsongen snart. Det är bara på’t igen!

Vid OS i London för fyra år sedan var Kristian Karlsson med som reserv. Han fick således värdefull erfarenhet, men spelade inte en enda boll. Nu, i Rio de Janeiro, blev det d­ärför en helt annan upplevelse, som innehöll såväl höjdpunkter som besvikelser.
– Det gick okej, men jag hade hoppats på mer. Jag gick så långt som jag var seedad, och det är a­ldrig något som jag tycker är särskilt kul, konstaterar Karlsson.

25-åringen – för tillfället r­ankad 28:a i världen – åkte ut mot veteranen Vladimir Samsonov i singelspelets tredje omgång. I lagtävlingen vann Kristian Karlsson sedan sina två matcher mot USA, men förlorade båda i kvartsfinalen mot Sydkorea.
– Jag mötte en bra motståndare i singel, Samsonov gick ju hela vägen till semifinal, så det får man respektera. I lag var det däremot helt klart två tunga förluster för mig.

Under mästerskapet insåg Karlsson också att det finns detaljer i hans spel som behöver förbättras, allra helst så snart som möjligt.
– Jag behöver få ett bättre försvar, det känner jag ju. Jag är inte alls trygg när jag inte kan attackera, det blev tydligt i sista matchen mot Jeoung Youngsik, hävdar han.

När OS väl var över för egen del så hann Kristian Karlsson se både de svenska damerna och herrarna i handbollsturneringen. Dessutom var han åskådare när Jenny Fransson bärgade ett brons i brottningsringen.
– Det är väldigt mycket fokus på att prestera när man väl är där, och så ska det vara, men efteråt fick man chansen att vara med om OS på ett annat sätt. Man ser hur stort det är och blir väldigt motiverad av det.

Rio-äventyret hör dock till dåtiden – nu är det istället det nya klubblaget Borussia Düsseldorf som står i fokus. Första ligamatchen tillsammans med nya lagkamrater som Timo Boll och Anton Källberg spelas i början av september, och någon vecka senare drar även Champions League igång.
– Vi ska lära känna varandra först, försöka ha kul och kanske inte t­änka för mycket på resultaten i början. Det ska bli väldigt kul, s­äger Karlsson.

Vad har ni för förväntningar på er i Düsseldorf?
– De är vana vid att vinna, så det är klart att vi har det som mål. S­edan blir det ju tufft nu när vi har ett relativt ungt lag. Men vi vill vinna Bundesliga och tyska cupen, som är väldigt stor i Tyskland, eller åtminstone en av dem.

Andra höjdpunkter i år är World Cup i Saarbücken 1-3 oktober samt EM i Budapest, som arrangeras senare samma månad.
– Det har jag inte tänkt på så mycket, det ligger lite längre fram. Men det kommer nog vara högt satta mål där också, säger Kristian Karlsson med bestämd ton.