Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kristian Karlssons VM-lottning – superstjärnan kan vänta tidigt

Trollhättans bordtennisstjärna Kristian Karlsson kliver in i VM i Sydafrika i helgen – och kan få rejält tufft motstånd tidigt.
Lottningen säger nämligen att en potentiell tredje omgång kan innebära möte med den fyrfaldige OS-vinnaren och elvafaldige världsmästaren Ma Long.

Kristian Karlsson har varit en gigant under sina senaste mästerskap. I slutet av 2021 knep han sitt efterlängtade dubbelguld ihop med vännen och lagkamraten Mattias Falck. Duon följde sedan upp bedriften med att även vinna EM under det gångna året där Karlsson också hade något riktigt stort på gång individuellt.

Trollhättekillen tog sig till semifinal och hade där en stenhård match slovenen Darko Jorgic som stod 2–2 i set när Karlsson råkade ut för en oturlig olycka och slog upp ena handen i bordskanten, vilket tvingade honom att bryta.

I helgen är det dags för Kristian Karlsson att kliva in i VM i Sydafrikanska Durban. Ett mästerskap med klasserna singel, dubbel och mixed.

Karlsson kliver in i VM med match mot Darius Movileanu, Rumänien, i den första omgången. En match som Kristian kliver in som favorit i.

– Spelarna verkade nöjda med sina lottningar och vem de ställs mot i första rundan. Inga av dessa är okända för oss och det är ju bra, säger förbundskaptenen Jörgen Persson till Bordtennisförbundets hemsida.

”Inte oslagbara”

Lottningen säger däremot att rejält tufft motstånd kan vänta tidigt.

Tar sig Kristian Karlsson till den tredje omgången kan han nämligen ställas mot superstjärnan Ma Long. Long som tagit fyra OS-guld och vunnit VM sanslösa elva gånger. Han är också trea på världsrankingen med enbart landsmännen Fan Zhendong (1) och Wang Chuqin (2) framför sig.

Trots allt skulle det inte vara något omöjligt uppdrag för Kristian.

– Det stämmer, de kinesiska spelarna med regerande världsmästaren Fan Zhendong, Ma Long och Wang Chuqin i spetsen har satts på prov och visat sig inte oslagbara och det är positivt att fler kan vara med och utmana, säger Jörgen Persson.

LÄS OCKSÅ: Så knäckte en kille från Trollhättan världens största pingisnation

LÄS OCKSÅ: Kristian spelar sin bästa pingis och tar jättekliv på rankingen