Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristianstads Mia Carlsson (tvåa från vänster) jublar med lagkamraterna efter att ha kvitterat till 1–1 borta mot Rosengård.
Kristianstads Mia Carlsson (tvåa från vänster) jublar med lagkamraterna efter att ha kvitterat till 1–1 borta mot Rosengård. Bild: Andreas Hillergren/TT

Kristianstad jagar sista CL-platsen

SM-guldet är sedan länge utom räckhåll.
Kristianstad har dock fortsatt häng på tredjeplatsen och Champions League-spel.
– Vi har inte fokus på något annat, säger tränaren Elísabet Gunnarsdóttir efter 1–1 borta mot Rosengård.

Kristianstad slutade trea i damallsvenskan förra säsongen och fick därmed kvala till Champions League i somras. Klubben från nordöstra Skåne nådde en kvalfinal mot Bordeaux, men föll med 1–3 och det var slutspelat redan i den första kvalomgången.

"Ska bara bli trea"

Nu jagar Kristianstad en ny tredjeplats. Med fem omgångar kvar att spela är laget fyra poäng efter tabelltrean Eskilstuna.

– Vi ska bara bli trea. Då behöver vi vinna våra matcher. Vi försökte här i dag mot Rosengård och fick med oss en pinne, som kanske inte var den lättaste pinnen att ta med sig, säger tränaren Elísabet Gunnarsdóttir och fortsätter:

– Sedan blir det Örebro i nästa hemma och sedan är det ju faktiskt Eskilstuna hemma, så det finns mycket i egna händer som vi kan styra.

Det var Mia Carlsson som fixade 1–1 mot serieledaren Rosengård. I den 68:e minuten nickskarvade Carlsson in kvitteringen sedan hon vid den första stolpen mött isländskan Sveindís Jane Jónsdóttirs långa inkast på vänsterkanten.

– Det är alltid skönt att göra mål. Jag gjorde senast mål mot Bordeaux hemma, så det var nästan likadant, säger Mia Carlsson.

Starkt facit mot Rosengård

Kristianstad har ett starkt facit mot just Rosengård.

– Nu har det ändå gått fyra matcher i rad där de inte kan slå oss och det känns ändå skönt. Vi har spelat tre matcher här (på Malmö IP) utan att förlora, vi har vunnit en och spelat två lika. Det ger oss en bra känsla mentalt, säger Elísabet Gunnarsdóttir.