Trots att Eva Nyström, till vänster, fixade en Umeåseger åker klubben ur damallsvenskan. Arkivbild.
Trots att Eva Nyström, till vänster, fixade en Umeåseger åker klubben ur damallsvenskan. Arkivbild. Bild: Jens Ökvist/TT

Trots seger – Umeå åker ur damallsvenskan

Man besegrade Eskilstuna med 1–0 – men det hjälpte inte. För samtidigt vann både Djurgården och Piteå. Det innebär att Umeå ramlar ur damallsvenskan igen.

ANNONS

I oktober 2019 stod det klart att tidigare storklubben Umeå IK återigen tog klivet upp i fotbollens finrum. Men nu, drygt ett år senare, har framför allt en svag höstsäsong gjort att Umeå åker ur damallsvenskan igen efter bara en säsong. Man slutar på 23 poäng, lika många som Eskilstuna, men med sämre målskillnad.

– Såklart tråkigt nu när man vet vad de andra resultaten blivit. Men vi gjorde vad vi skulle. Vi tog tre poäng och höll matchen dit vi ville, säger Umeås Lisa Dahlkvist till SVT.

Det började bra för Umeå. Även om Eskilstuna hade det mesta av det spelmässiga övertaget i första halvleken så var det Umeå som tog ledningen, redan i den femte minuten. Eva Nyström drog in en distinkt frispark i mål.

ANNONS

Men både Djurgården, som mötte tabelljumbon Uppsala och Piteå, som gästade Örebro, tog också ledningen i de första 45.

Det slutade också med seger för både Djurgården (2–0) och Piteå (1–0 ) och Umeås seger var förgäves.

– Jag känner en enorm stolthet över det här laget och att jag fått chansen att träna dem. Vi spelar på ett sätt som vi tror är utvecklande, säger Umeås tränare Robert Bergström till SVT.

Sedan tidigare står det klart att även de andra nykomlingarna denna säsong, Uppsala, åker ur damallsvenskan. Nästa säsong får vi istället se AIK och Hammarby i damallsvenskan. Vilket innebär att sex Stockholmsderbyn väntar.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS