Toni Kroos, Real Madrid.
Toni Kroos, Real Madrid. Bild: Jan Woitas/AP/TT

Kroos om "Saudi-buropen": Jag sade allt rätt

Tysken Toni Kroos kritiserade Saudiarabiens kränkningar av mänskliga rättigheter.
Då möttes han av burop av den saudiska publiken när Real Madrid vann den spanska supercupen i huvudstaden Riyad.
– En bekräftelse på att jag sade allt rätt, säger Kroos.

ANNONS

Sommaren 2023 uttalade Real Madrid-stjärnan Toni Kroos sig kritiskt om spelarflykten till den saudiska högstaligan – dit bland annat hans två tidigare lagkamrater Cristiano Ronaldo och Karim Benzema flyttat.

– Folk säger att de spelar utvecklande fotboll där, men det handlar bara om pengarna, sade den 34-årige tysken till Sports Illustrated.

Kroos sade att Saudiarabiens kränkningar av mänskliga rättigheter var det som stoppade honom själv från att göra en sådan flytt.

Hans uttalande togs inte emot väl när Real Madrid i januari i år spelade semifinal och final av den spanska supercupen i just Saudiarabien. Då blev han utbuad av publiken i Riyad. Något som Kroos inte verkar bli påverkad av.

ANNONS

– För mig var det en bekräftelse på att jag sade allt rätt i intervjuerna, säger Kroos inför Real Madrids bortamatch mot Leipzig i åttondelsfinalen av Champions League.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS