Juventus svenske anfallare Dejan Kulusevski i kamp om bollen med Sampdorias Maya Yoshida.
Juventus svenske anfallare Dejan Kulusevski i kamp om bollen med Sampdorias Maya Yoshida. Bild: Marco Alpozzi/AP/TT

Kulusevski vann svenskmöte – tidigt inbytt

Dejan Kulusevski avgick med segern i mötet med landslagskollegan Albin Ekdal i Serie A-fotbollen. Juventus slog Sampdoria med 3–2.

ANNONS

Segern var Juventus blott andra i höst och man klättrade från tolfte till åttonde plats i tabellen.

Paulo Dybala gjorde 1–0 för Juventus i den tionde minuten då han dundrade in bollen med vänstern vid högra stolproten. Tio minuter senare tvingades Dybala gå av planen, gråtandes, efter sannolikt en ny skada.

Argentinaren har varit hårt skadedrabbad och spelade förra säsongen bara 20 ligamatcher på grund av skador.

Anfallaren byttes ut mot Dejan Kulusevski, den svenske landslagsspelaren som bara startat i en Serie A-match i höst.

Juventus ökade på till 2–0 på straff i den 43:e minuten sedan bollen tagit på en utsträckt Sampdoriaförsvarares hand. Leonardo Bonucci slog in bollen distinkt i det vänstra hörnet.

ANNONS

Minuten senare reducerade Sampdoria, med den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal i startelvan. Japanen Maya Yoshida nickade bollen i mål efter en kort hörnvariant.

Juventus utökade till 3–1 i den 57:e minuten sedan Kulusevski serverat Manuel Locatelli bollen inne i straffområdet vilket resulterade i italienarens första mål i Juventuströjan.

I den 83:e minuten reducerade Sampdoria när Antonio Candreva satte 2–3.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS