Marquinhos kan vara tillbaka i PSG i CL-matchen mot Manchester United. Arkivbild.
Marquinhos kan vara tillbaka i PSG i CL-matchen mot Manchester United. Arkivbild. Bild: David Ramos AP/TT

Lång skadelista i PSG inför CL-starten

På tisdagen startar Champions League-gruppspelet. Franska giganterna PSG får ge sig in i turneringen med flera viktiga spelare på skadelistan.

ANNONS

Paris Saint-Germain, som spelar i grupp H, har dragits med flera skadade, sjuka och avstängda spelare på senaste tiden.

I fredagens segermatch mot Nimes hade man bara 11–13 spelare tillgängliga enligt tränaren Thomas Tuchel.

Till Champions League-mötet mot Manchester United på tisdag får man i alla fall tillbaka Angel Di Maria som avstängd i ligaspelet. Men på skadelistan finns Marco Verratti, Leandro Paredes och Mauro Icardi som dras med knäproblem. Även försvararna Thilo Kehrer och Juan Bernat är skadade.

På den mer positiva sidan är kaptenen Marquinhos och Julian Draxler tillbaka i träning och kan vara aktuella för spel.

– Jag hoppas att de kommer kunna spela för oss i morgon, sade Tuchel på en presskonferens på måndagen.

ANNONS

Dessutom kommer PSG:s portugisiske nyförvärv Danilo Pereira för första gången att vara tillgänglig för spel. Pereira har suttit i karantän efter att han under Nations League-uppehållet varit i kontakt med coronasmittade Cristiano Ronaldo.

"Vi ska vänta på honom"

På onsdag kliver Liverpool in i Champions League när man ställs mot Ajax.

Liverpooltränaren Jürgen Klopp sade på måndagen att mittfältaren Naby Keïta, som suttit i karantän efter att ha testat positivt för corona, kan vara aktuell för spel då han åter är i träning efter att ha testat negativt. Klopp kunde inte säga om Thiago Alcantara, som åkte på en smäll under matchen mot Everton i lördags, kan spela på onsdag.

Tränaren uttalade sig även om Virgil van Dijk som skadade ett ligament i knäet efter en tackling från Evertons målvakt Jordan Pickford i lördagens derby och nu måste opereras.

– Vi har kontakt. Vi finns här för honom. Och han vet att vi kommer att vänta på honom som en fru väntar på sin man i fängelset.

Costa saknas

Atlético Madrid som håller till i grupp A saknar även de en viktig spelare inför CL-premiären mot Bayern München. Diego Costa skadades i La liga-mötet med Celta Vigo och klubben skriver på sin hemsida att han drabbats av en muskelskada i vänster lår. Enligt flera spanska medier kommer han inte att komma till spel på onsdag.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS