Calle Halfvarsson vann Alliansloppet 2022 och när rullskidsträningen nu sätter i gång blir det onekligen hårt direkt.
Calle Halfvarsson vann Alliansloppet 2022 och när rullskidsträningen nu sätter i gång blir det onekligen hårt direkt. Bild: MATHIAS BERGELD

Lägret före Alliansloppet – 30 mil på rullskidor

Calle Halfvarsson vann Alliansloppet 2022 inför Trollhättepublikens jubel och till årets upplaga kommer han och några av landslagskollegorna onekligen ha grundtränat ordentligt.
Säsongsstarten för längdherrarna innebär nämligen ett läger med 30 mil på rullskidor.

ANNONS
|

Det är på söndag som herrlandslaget i längdskidor samlas i Falun för säsongsstart och ett rejält träningsläger.

På schemat står att Calle Halfvarsson och övriga i de blågula gänget ska ta sig hela 30 mil på rullskidor uppdelat på fyra dagsetapper. Starten blir i Falun och planen är att laget ska ha tagit sig till Södertälje till på onsdag.

– Det blir ju lite inslag av äventyr när man lägger upp ett läger på det här sättet. Många vägar är helt nya för oss så det är klart att det kan dyka upp utmaningar längst vägen, men det är också det som jag tror kommer bidra positivt till sammanhållningen i laget. Vi gör det här tillsammans, säger landslagets tränare Lars Ljung i ett pressmeddelande enligt TT.

ANNONS

”Trollhättan ett andra hem”

Det är mellan den 20-27 augusti som Trollhättan Action Week arrangeras 2023 med Alliansloppet som stor höjdpunkt den 26 augusti.

Förra året var det Calle Halfvarsson som fick kliva högst upp på pallen i det 48 kilometer långa rullskidloppet till publikens förtjusning då Halfvarsson nästan blivit lite av en hemmaåkare i staden.

– Jag gillar Trollhättan. Jag har varit här många gånger och tycker det är trevligt här. Jag vet inte hur många år sen det är som jag var här första gången, men det är lite som ett andra hem för mig känns det som. Jag har haft mycket hjälp av Magnus Larsson och Magnus ”Ölme” Larsson och de känns ju som två legendarer från Trollhättan. Jag gillar att vara här, sa Calle Halfvarsson till TTELA efter segern.

ANNONS