Gabriel Landeskog framför mål mot San Jose.
Gabriel Landeskog framför mål mot San Jose.

Landeskog förde Colorado till vinst

Colorado har utjämnat i kvartsfinalserien mot San Jose. Bakom segern med 4–3 stod lagkapten Gabriel Landeskog.

ANNONS
|

San Jose hade chansen att göra som Carolina tidigare på söndagen, och gå upp i en 2–0-ledning i NHL:s kvartsfinaler. Men trots att laget i första perioden tog ledningen via Evander Kane kunde bortalaget komma ikapp.

- Jag säger inte att det hade varit game over om de gått upp till 2–0 i matcher, men då hade vi definitivt varit nere i ett hål. Nu när matchserien fortsätter i Denver och vi har vunnit en bortamatch har vi plötsligt fördelen, säger Gabriel Landeskog till pressen efter matchen.

ANNONS

Svensken kvitterade mitt i andra perioden, när han styrde Tyson Barries skott i mål. Sex minuter senare passade han fram till Barrie, som gjorde 2–1.

- Alla försökte bara göra sitt jobb. För oss betyder det att få i gång offensiven och vissa kvällar händer det, andra inte. Men när det är slutspel måste man försöka få till det varje kväll och i kväll blev vi belönade för vårt hårda jobb, säger Landeskog.

De sista tio minuterna blev målrika. Matt Nieto gjorde 3–1 för Colorado och trots att Brent Burns reducerade två gånger om räckte inte det för hemmalaget, då Nathan MacKinnon mellan de målen avgjorde med sitt 4–2-mål minuten före slutet.

TT

Fakta: NHL:s kvartsfinaler

Östra konferensen:

Columbus–Boston, 1–1 i matcher. Nästa match: onsdag, klockan 01.00, svensk tid.

Carolina–New York Islanders, 2–0. Nästa match: torsdag, klockan 01.00.

Västra konferensen:

Dallas–St Louis, 1–1 i matcher. Nästa match: tisdag, klockan 02.00.

Colorado–San Jose, 1–1 i matcher. Nästa match: onsdag, klockan 04.00.

ANNONS