Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktor Mossberg från Trollhättan är återigen med i landslagstruppen. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Viktor Mossberg från Trollhättan är återigen med i landslagstruppen. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Landslaget till Trollhättan – lokal talang får chansen

Slipar inför kommande VM-kval och långsiktiga EM-målsättningen – då lägger det svenska futsallandslaget ett långt träningsläger i Trollhättan. Dessutom med ett lokalt framtidsnamn i truppen.

Det är den 6 till 11 april som det svenska landslaget i futsal kommer att lägga sitt långa träningsläger i Trollhättan. Lägret ska fungera som förberedelser för det kommande VM-kvalet och även för att i tid bygga för sin långsiktiga målsättning.

– I och med det för tidiga uttåget ur EM-kvalet för ett år sen har vi inga tävlings- eller kvalmatcher förrän april 2022 då kvalet drar igång till VM 2024. Det innebär att vi har tid på oss att starta om och bygga långsiktigt. Vi kommer såklart gå för det inför kvalet till VM men nålsögat är väldigt litet där endast sex lag från Europa tar plats. Vi har en långsiktig och realistisk målsättning om att ta oss till EM 2026, säger Nicklas Asp, en av två förbundskaptener till förbundets hemsida.

Laget hade nyligen ett träningsläger på Bosön och har till lägret i Trollhättan tagit ut 16 spelare. Däribland finns den lokala talangen Viktor Mossberg med. Mossberg som också var en av spelarna som fick chansen på Bosön.

– Min karriär har bara börjat, men det är kul att det tar fart så tidigt, sa Viktor Mossberg till TTELA inför den samlingen.

LÄS MER: Viktor Mossberg uttagen i landslaget

Viktor Mossberg är också nominerad till priset ”Årets genombrott” på idrottsgalan i Trollhättan.

LÄS MER: ... och här är finalisterna till årets idrottsgala

Nicklas Asp säger så här till förbundets hemsida efter lägret på Bosön:

– Vi har höjt kravbilden på spelarna när det kommer till bland annat fysisk status och professionalism över lag. Väldigt få av spelarna kan livnära sig på sin idrott i dagsläget, då är det speciellt att sätta en hög kravbild. Detta är något vi alla måste göra tillsammans och spelarna måste välja att ha futsalen som sin livsstil. Men responsen och reaktionen har varit väldigt bra. Vi är väldigt nöjda med det vi sett under veckan.