Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Landslagsspionen om Schweiz: "Det är ett svårslaget lag"

Lasse Jacobsson har scoutat Schweiz sedan flera månader tillbaka. Han höjer ett varningens finger för Sveriges kommande motståndare.
– De har lite mer verktyg i lådan, säger han.

Det blev en liten bonus för det svenska landslaget när det blev klart att det är Schweiz som står för motståndet i åttondelsfinalen. Detta då landslagsspionen Lasse Jacobsson scoutade laget redan förra hösten.

– Vi scoutade dem inför playoff och jag lämnade en rapport på Schweiz redan i oktober och det har inte hänt så mycket sedan dess, säger han.

Vad säger du om Schweiz då? Ganska lika Sverige?

– De vill ha mer bollinnehav och styra matchen och ta sig fram lagdel för lagdel. Sen ibland så slår de in bollen tidigt bakom backlinjen. De vill överbelasta högt upp i banan med ytterfältare och Schweiz har fler sätt att avsluta på än många andra lag.

Vad betyder det att både Stephan Lichtsteiner och Fabian Schär är avstängda?

– Det betyder att två spelare som är riktigt bra kommer in. (Michael) Lang är en offensiv ytterback och ganska lik Lichsteiner. Sen tror jag att (Johan) Djourou spelar och han var med på förra VM och har stor erfarenhet så det är inga nykomlingar på det sättet.

Hur viktig är Xerdan Shaqiri?

– Han har en viktig roll och är ofta deras uppspelspunkt. Det är få anfall som inte går via honom. Det gäller lite att stänga av honom för det är en Robben-light.

Vilka är favoriter?

– Favoriter? Det kommer bli en rätt så öppen match och jag tycker att vi kan gå in med en fin tillförsikt.

Schweiz är rankade sexa i världen, är de så bra?

– De har ju inte förlorat en match på 25 matcher ... sen bara för att man är det sjätte bäst rankade laget så betyder det inte automatiskt att det är det sjätte bästa laget just nu men över tid har de visat att de är ett svårslaget lag.

– Schweiz har lite mer verktyg i lådan än Sydkorea och Mexiko när de går till anfall. Men vi ska göra vår läxa och sedan får vi se vad det räcker till.