Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larsson håller hoppet uppe

Hade läkarna fått bestämma hade säsongen troligen varit slut. Men Markus Larsson håller modet - och hoppet - uppe.

Jag vill inte ge upp förrän vi kollat alla möjligheter, säger han till TT.

Den svenska alpinstjärnan träffade på tisdagen experter på Karolinska universitetssjukhuset. Med sig hade han magnetkamerabilderna från sjukhuset i Schweiz, bilderna som visar blödningen i hjärnan som han fick i störtloppskraschen i Wengen i förra veckan.

Tyvärr fick jag inte allt för mycket nya besked. Det finns fortfarande inget beslut om resten av säsongen, säger Larsson, som fortfarande lider av huvudvärk efter den våldsamma olyckan. Jag tycker inte att värken förändrats så jättemycket. Men det är tydligen fullt normalt.

Klart är att det definitivt inte blir någon start i Kitzbühel i helgen eller Schladming nästa vecka. Men om vilan kommer att sträcka sig även över VM i Val d'Isère som drar i gång om knappt två veckor är fortfarande ovisst.

Läkarna han träffat var redan från början relativt negativa när den fortsatta säsongen och VM kom på tal. En blödning i hjärnan är inget att leka med och riskerna vid en ny olycka i skidbacken är stora.

Men Larsson vill inte se sig slagen riktigt ännu. Därför väntar nya undersökningar, bland annat ett koordinationstest, som kan ge svar.

Skulle läkarna säga att jag absolut inte får köra, då gör jag inte det. Men jag vill inte ge upp hoppet, oavsett vad de säger.