Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson under gårdagens träning.
Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson under gårdagens träning.

Larsson in för Olsson mot Spanien

Kristoffer Olsson ut, Sebastian Larsson in. Uthållighet, rutin och löpstyrka ersätter spelintelligens och kvicka fötter på det centrala mittfältet.

ANNONS
|

Förbundskaptenen gör en ändring i startelvan mot Spanien i kväll från det lag som inledde mot Malta i fredags.

Som väntat går Larsson – i sin 113:e landskamp – in på det centrala mittfältet på unge Kristoffer Olssons bekostnad i EM-kvalet på Santiago Bernabéu i Madrid senare i kväll.

- Inte beroende på att Kristoffer Olsson gjorde någon dålig match, absolut inte, utan beroende på att Sebastian har lite andra egenskaper, i den här typen av match, som jag tror passar in bättre, säger Andersson till förbundets webbplats.

ANNONS

Anderssons startelva: Robin Olsen – Mikael Lustig, Pontus Jansson, Filip Helander, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Albin Ekdal, Sebastian Larsson, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quaison.

- Spanien positionerar sig med många spelare högt upp i banan och är tekniskt skickliga så det är väldigt viktigt, så klart, att vi klarar av att döda rätt ytor och att hålla laget väldigt kompakt. Det är en jättenyckel i den här typen av match, säger Andersson.

Spanien startar med den här elvan:

Kepa Arrizabalaga – Dani Carvajal, Sergio Ramos, Iñigo Martínez, Jordi Alba – Sergio Busquets – Fabián Ruiz, Dani Parejo – Marco Asensio, Rodrigo, Isco.

Spanien toppar kvalgruppen på maximala nio poäng efter tre vunna matcher och följs av Sverige som har sju poäng.

Matchen börjar 20.45.

De två första lagen i gruppen är garanterade platser i EM-slutspelet nästa sommar.

Madrid, TT:s utsände

ANNONS