Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ryan Lasch avgjorde sent för Frölunda. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Ryan Lasch avgjorde sent för Frölunda. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Lasch sänkte Örebro – med 35 sekunder kvar

I förra hemmamatchen mot Linköping blev han den poängbäste nordamerikan genom tiderna i SHL.
Och när 35 sekunder återstod av ordinarie tid borta mot Örebro skickade Frölundas forward Ryan Lasch in segerpucken 4–3 när mästarna tog andra raka segern i ligan.
– Vi ska se till att bli bättre för varje match och kommer definitivt vara med när det ska spurtas om det här, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till TT.

Göteborgarna hade annars en jobbig start i SHL och inledde med två raka förluster.

– Prestationen mot Brynäs var jättedålig. Men jag tror att det var bra för oss att vi fick någonting att… vad ska jag säga, trycka ifrån från och börja gå ihop som grupp och se framåt och jobba hårt tillsammans. Så jag tror att den förlusten var bra för oss, analyserar Rönnberg.

Men på lördagskvällen kunde alltså göteborgarna jubla åt säsongens andra trepoängare i Behrn arena i Örebro.

Men det började bra för hemmalaget. Efter drygt tre minuter rundade Örebros nye lagkapten Christopher Mastomäki kassen och skickade in 1–0 i krysset bakom målvakten Johan Mattsson.

Rakhsani kvitterade

Frölunda kom ut till den andra perioden i flygande fart och hade stundom en riktigt tung press framför den tjeckiske målvakten Dominik Furch som gång på gång räddade Örebro. Men efter halva matchen kvitterade till sist Rhett Rakhsani när han snappade upp ett misslyckat uppspel, gjorde en snygg dragning och lade in pucken med en backhand.   

– Andra perioden är det bäst som vi gjort i år. Vi dominerar den totalt. Jag tycker att det är starkt att vi kan komma ut och spela på det sättet på bortaplan. Det är 12–2 i målchanser, det är en fantastiskt hög siffra, säger Rönnberg.

Lasch avgjorde

Tredje period skulle bli riktigt målrik. Efter drygt fem minuter snärtade Frölundas Simon Hjalmarsson distinkt in 2–1 i krysset. Kort därefter gjorde Rakhshani sitt andra mål för kvällen när han ökade på ledningen till 3–1. Men även Örebro skulle få en tvåmålsskytt.

Tio minuter före ordinarie tid klev nämligen Örebroforwarden Shane Harper fram två gånger om. Först tryckte han in 3–2 i krysset och ett par minuter senare kvitterade han resolut bakom målvakten Johan Mattson.

– Det blev lite onödigt spännande, tycker jag. Vi öppnar upp och gör två rejäla grodor på deras två sista mål som vi också kan lära oss någonting av. Vi behöver vara mer noggranna där när vi spelar på ledning, säger Rönnberg.

Men i slutminuten satte till sist Ryan Lasch, som numera är poängbäste nordamerikan i SHL genom tiderna, punkt när han skickade in 4–3 i powerplay.

Tobias Wolf/TT