Timothy Liljegren i junior-VM-matchen mot Ryssland på nyårsafton för nästan ett år sedan.
Timothy Liljegren i junior-VM-matchen mot Ryssland på nyårsafton för nästan ett år sedan.

Liljegrens skada ger 17-åringen större roll

Fotskadade Timothy Liljegren missar junior-VM i ishockey. Torontobackens återbud öppnar för 17-årige talangen Philip Broberg i JVM-premiären mot Finland nästa vecka.

ANNONS
|

Timothy Liljegren, som gjort åtta poäng på 19 AHL-matcher med Toronto Marlies den här säsongen, skadade sig för tre veckor sedan.

Prognosen inför JVM var negativ redan från början och natten mot fredagen svensk tid meddelade NHL-klubben Toronto att 19-åringen – som var med och tog JVM-silver senast – missar den här turneringen på grund av fotskadan.

AIK:s 17-årige backtalang Philip Broberg har redan kallats in i Liljegrens ställe och gjorde en assist i 4–2-segern mot Ryssland i träningsmatchen i Kelowna tidigare i veckan.

- Det blir en jätterolig och lärorik resa oavsett hur lång den blir. Jag har samma chans som alla andra och ska bara försöka spela så bra jag kan, sade Broberg i en intervju med TT inför avresan till turneringen i Kanada.

ANNONS

Mycket talar nu för att Broberg får en betydande roll som debutant i JVM-laget, trots att han är två år yngre än de äldsta spelarna i turneringen.

Natten mot torsdag möter Juniorkronorna Finland i JVM-premiären i Victoria. Därefter väntar Slovakien, USA och Kazakstan i gruppspelet före en förmodad kvartsfinal.

TT

ANNONS