Hedvig Lindahl jublar med sina lagkamrater efter att ha räddat en straff mot Kanada.
Hedvig Lindahl jublar med sina lagkamrater efter att ha räddat en straff mot Kanada.

Lindahls revansch: "Tror ni såg kärleken"

Hedvig Lindahls avgörande straffräddning i VM-åttondelsfinalen mot Kanada betyder mycket. För laget en kvartsfinal mot Tyskland – för henne själv en revansch efter en tung klubblagssäsong i Chelsea.

ANNONS
|

Hedvig Lindahl hyllas som Sveriges stora hjälte efter att ha räddat Janine Beckies straff i 69:e minuten av VM-åttondelsfinalen mot Kanada.

Efter en tung säsong i engelska Chelsea, då 36-åringen fått se sig utfasad som förstamålvakt, var räddningen i Paris minst sagt betydelsefull.

- Mycket, faktiskt. Det finns, och har funnits, en hel del tvivlare på mig. Jag tog en straff, men det var laget som gjorde att vi vann den här matchen, säger Hedvig Lindahl.

ANNONS

Sverige vann med 1–0 efter att Stina Blackstenius gjort matchens enda mål i 55:e minuten. Lindahl lyfter fram lagkänslan i det blågula damlandslaget som nu möter Tyskland i kvartsfinal i Rennes på lördag.

"Kärleken östes"

- Jag trivs så bra i det här laget. Jag tror ni såg kärleken som bara östes på. Dels efter räddningen men också efter matchens slut, säger Lindahl och tänker på tillfällena då laget sprang fram och kramade om henne på fotbollsplanen.

- Det är ett otroligt gäng att få vara målvakt för. Att helt och fullt få... "belong" på engelska, tillhöra. Det är en sak att vara en del av ett lag, men att tillhöra ett lag på riktigt... Det känns jättebra.

Lindahl hyllades av lagkamraterna.

- Så grymt, så grymt, säger anfallaren Lina Hurtig om räddningen.

ANNONS

TT: Hur mycket betyder hon för er?

- Det såg ni väl i dag, hon räddade oss.

- Världsklass, säger mittbacken Linda Sembrant.

Lagkapten Caroline Seger var inte förvånad över att Lindahl klev fram och räddade Sverige.

- Nej. Inte det minsta. Hedvig är bäst när det gäller, det finns inget mer att säga än så om henne. Det är en världsklassräddning. För det är en bra straff också, säger mittfältaren.

Kontraktslös

Kvällens andra stora hjälte, matchavgöraren Stina Blackstenius, sparade inte heller på orden.

- Det är en klassräddning. Jag är så glad över att hon fick rädda den i dag. Den är helt avgörande. Återigen, en klassräddning på allra högsta nivå, säger anfallaren.

ANNONS

Hedvig Lindahl är kontraktslös efter tiden i Chelsea. Hon vill däremot inte spekulera i om måndagskvällens räddning kan vara avgörande för hennes klubblagsframtid.

- Jag vet faktiskt inte, ring runt till lite klubbar och fråga, säger hon skämtsamt.

Tror du att det betyder någonting?

- Jag hoppas det, det är ändå en åttondelsfinal på Parc des Princes. Och man kan prestera, jag tror inte att det är alla som kan det. Vill de ha mig får de ringa.

Paris, TT:s utsända

ANNONS