Fredrik Lindström under skidskytte-VM i Östersund. Arkivbild.
Fredrik Lindström under skidskytte-VM i Östersund. Arkivbild.

Lindström 68:a i sista världscuploppet

Skidskytten Fredrik Lindström slutade på 68:e plats i Holmenkollens sprint. 29-åringen har därmed gjort sitt sista lopp i världscupen då han missar lördagens jaktstart och söndagens masstart. Nästa vecka avslutas karriären på SM i Boden.

ANNONS
|

Skidskytten Fredrik Lindström slutade på 68:e plats i Holmenkollens sprint. Det innebär att 29-åringen gjort sitt sista lopp i världscupen då han missar lördagens jaktstart och söndagens masstart.

- En liten tomhet är det väl. Det hade varit kul att köra tävlingen i morgon. I slutändan spelar det nog inte så stor roll. Jag kan se tillbaka på en väldigt fin karriär. Tacksam över att fått uppleva så mycket fint, säger han till SVT.

ANNONS

"Biffen" Lindström rankar fjolårets OS-guld i stafett – tillsammans med Peppe Femling, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson – i Pyeongchang högst.

- OS-guldet är väl nummer ett, säger han och beskriver vad planen är för resten av helgen – framtiden är däremot oklar.

- Nu ska jag vara här och vinka hejdå till alla goda vänner. Vi får se vad som händer framöver.

Johannes Thingnes Bø, Norge, vann fredagens sprint. Lindström, som bommade tre skott i sitt inledande liggande skytte, var nästan tre minuter efter i mål.

I en intervju med Radiosporten berättar Lindström att det inte är helt slut än. Han ska köra SM i Boden i nästa vecka.

- Då kommer jag dra på mig Anundsjös klubbdress igen. Det blir några lopp däruppe. Med sedan är det väl slut, säger han.

ANNONS

Rättad: I en tidigare version uppgavs att det var Fredrik Lindströms sista elitlopp i karriären. Rätt ska vara att han avslutar karriären på SM.

TT

ANNONS