STOCKHOLM 2015-01-24
STOCKHOLM 2015-01-24

Lista: Tre matcher från tidigare UFC-galor

Alexander Gustafssons tårfyllda förlust, Magnus Cedenblads oväntade comeback och Jack Hermanssons snabba seger. Här är tre svenskmatcher – bra som mindre bra – från tidigare UFC-galor i Stockholm.

ANNONS
|

28 maj 2017

När Jack Hermansson väl satte igång gick det undan. Svensken fick ner amerikanen Alex Nicholson nästan direkt och därifrån jobbade han frekvent och raskt med knytnävarna och armbågarna. Till slut hade domaren inget val – matchen var över efter två minuter och Hermansson fick sin andra seger i UFC.

- Det kan inte kännas bättre än så här, en seger i första ronden inför en svensk publik. Det är perfekt, sade han.

ANNONS

Det kan kännas bättre.

Efter segern i Globen har Hermansson vunnit fem av sex matcher, varav den senaste var en meriterad sådan mot brasilianaren Ronaldo "Jacare" Souza.

24 januari 2015

När Alexander Gustafsson reste sig från golvet var ögon redan tårfyllda. Efter några stapplande steg hamnade han i huvudtränaren Andreas Michaels famn och blev tröstad inför ett välfyllt Tele2 arena.

Efter förlusten mot Anthony Johnson var den svenske stjärnan nära att sluta.

- Det var en speciell och jobbig situation. Jag hade hellre torskat vilken annan match som helst just på det sättet under min karriär, men i den här fick det bara inte hända. Det var hårfint att jag skulle sluta, sade Gustafsson.

4 oktober 2014

- Jag såg den aldrig. Den var hård. Jag har aldrig blivit sänkt i hela mitt liv. Tandskyddet sprack i tusen bitar, sade Magnus Cedenblad om Scott Askham blixtrande huvudspark.

ANNONS

Svensken stod dock emot brittens forcering, kom tillbaka och till slut ropades han ut som vinnaren till publikens stora förtjusning.

I övrigt var det en sval Blågul kväll som bjöd på ett par segrar på sex matcher och för Tor Troéng blev förlusten mot Krzysztof Jotko, Polen, slutet på karriären.

TT

ANNONS