Liverpool tog en poäng borta mot Brentford.
Liverpool tog en poäng borta mot Brentford. Bild: Rui Vieira/AP/TT

Liverpool upp i topp – efter rivalernas fall

Topplagen Chelsea och Manchester United åkte på sina första förluster. Då knep Liverpool poängen som tar dem upp i toppen av Premier League.

Inför den sjätte omgången av den engelska ligafotbollen toppade Chelsea och United tabellen tillsammans med Liverpool på 13 poäng.

Men medan rivalerna gick på pumpen kunde Liverpool knipa en poäng och gå upp i ensam serieledning på 14 poäng.

Det var dock inte enkelt.

Brentford, med svenske Pontus Jansson i startelvan, bjöd upp till kamp och kvitterade två gånger om i den andra halvleken.

I slutminuterna lättade Yoanne Wissa in 3–3-målet som innebar att man snuvade topplaget på två poäng.

Tyngre gick det för Manchester United som föll hemma mot Aston Villa.

Avgörandet dröjde till den 88:e minuten då Kortney Hause nickade in 1–0 för bortalaget Aston Villa efter en hörna. Manchester United fick sedan chansen att utjämna på tilläggstid då man fick straff efter att målskytten Hause fått bollen på armen. Bruno Fernandes förvaltade dock inte straffen väl, utan slog den högt över målet.

Manchester Uniteds svenske landslagsback Victor Nilsson Lindelöf ersatte lagkaptenen Harry Maguire i den 67:e minuten.

Chelsea fick också stryk med 0–1 på hemmaplan och även där kom målet efter en hörna. Men det var en kort hörna som så småningom nådde fram till Citys Gabriel Jesus inne i straffområdet. Brasilianaren vände om och sköt och bollen tog på Chelseaben och gick in vid vänstra stolpen.