Mohamed Salah punkterar matchen mot Manchester United.
Mohamed Salah punkterar matchen mot Manchester United. Bild: Peter Powell/AP/TT

Liverpool vann det uppskjutna toppmötet

Protesterna fortsatte – men den här gången blev matchen av. Då tog Liverpool tre viktiga poäng i en svängig tillställning borta mot Manchester United som slutade 4–2.

Manchester United-supportrar samlades återigen utanför fotbollsklubbens hemmaarena inför toppmatchen mot Liverpool för att protestera mot den amerikanska ägarfamiljen Glazer.

Premier League-matchen mellan Manchester United och Liverpool skulle ha spelats den 2 maj, men sköts upp efter protester och en supporterstormning av Old Trafford.

Den här gången hade man vidtagit större säkerhetsåtgärder och protesterna förblev tillräckligt lugna för att matchen skulle bli av.

Firmino tvåmålsskytt

På planen var Liverpool starkare och vann med 4–2 vilket gör att laget har ordentligt häng på en topp fyra-placering och Champions League-spel för nästa säsong. Tvåmålsskytten Roberto Firmino blev gästernas stora hjälte.

Det var däremot Manchester United som började bäst. Bruno Fernandes avslutade med en yttersida som styrdes in i eget mål av Liverpoolförsvararen Nathaniel Phillips i den tionde minuten.

Men Liverpool skulle hinna vända matchen innan halvtidsvilan.

Först klackade portugisen Diogo Jota in kvitteringen sedan Liverpool bitit sig kvar i offensivt straffområde efter en hörna, och i halvlekens sista minut dunkade Roberto Firmino in 2–1 med skallen på en inläggsfrispark.

Bud på mer

Och i andra halvleks första minut slog Firmino till igen när han höll sig framme på en billig retur från Unitedmålvakten Dean Henderson. Efter 3–1 hade Liverpool bud på fler mål och kunde ha punkterat matchen – men bollen ville inte in.

I stället växte United in i matchen på nytt och fick till en reducering genom Marcus Rashford. Men det blev ingen comeback mot ärkerivalen – Mohamed Salah fastställde slutresultatet till 4–2 på en kontring i den 90:e minuten.

Segern innebär att Liverpool tar in tre poäng på Chelsea, som förlorade mot Arsenal under onsdagen. Nu är Liverpool fyra poäng efter fjärdeplatsen och har dessutom en match mindre spelad.

I den tidigare matchen blev det mållöst mellan Aston Villa och Everton, vilket innebär två tappade poäng för Everton i jakten på Europaplatserna.