Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

LSK bryter med Olsson

(NY VERSION) Jonas Olsson har gjort sin sista match som tränare för Ljungskile SK. Han slutar med omedelbar verkan.

Ljungskile SK meddelade på torsdagen att klubben och tränaren Jonas Olsson går skilda vägar med omedelbar verkan.

– Under våren har skador och uteblivna poäng i jämna matcher successivt underminerat självförtroendet i laget. Och då tvingas vi till att göra förändringar, skriver klubbchefen Hannes Stiller i ett pressmeddelande.

Hannes Stiller, som även är spelare i a-laget och dessutom fungerat som assisterande tränare till Jonas Olsson under säsongen, lämnar också han sin tränarroll.

– Fram tills vi presenterar en ny tränare kommer jag att driva träningen. Sedan kliver jag av som assisterande tränare och vi jobbar på att få in en ny assisterande också. Oavsett vilka det blir är det viktigt att de pratar med varandra innan de tackar ja, säger Hannes Stiller till Bohusläningen.

Jonas Olsson har en diger meritlista både som spelare och de senaste tio åren som tränare. 2007 tog han SM-guld med IFK Göteborg. Han har även tränat FC Trollhättan under klubbens tid i superettan och efter flera år som tränare i Norge kom han till Ljungskile i vintras.

Men framgångarna med laget har uteblivit och Ljungskile SK ligger för närvarande näst sist i superettan med bara en seger på de 15 senaste matcherna.

Vem har kommit fram till beslutet att Jonas Olsson lämnar Ljungskile?

– Det är diskussioner inom både styrelsen och fotbollsutskottet som har fattat det här beslutet gemensamt, säger Hannes Stiller till Bohusläningen.

När fattades det? 

– Det fattades formellt i tisdags och beskedet gavs till Jonas då. Vi hade ingen träning i onsdags och i dag (läs torsdag) tackade han truppen för sin tid här. De fick möjlighet att säga hej då, och som med allt annat han gjort här var han oerhört professionell i det också.

Ljungskile SK kommer att presentera en ny tränare på måndag, innan matchen mot Örgryte senare på kvällen.

Lagkaptenen Aleksandar Kitic är inte överraskad över att Jonas Olsson får lämna sin post.

– Har man tre vinster på 19 matcher är det alltid så att tränaren går först. Det fungerar så i vår värld, säger Kitic till Bohusläningen.

Har det funnits ett missnöje med Jonas Olsson bland spelarna?

– Nej, vi är missnöjda med resultatet. Vi tar på oss det hela laget. Om man ska lägga skuld ska man göra det på oss. Vi är ett lag. Det är upp till oss som ska göra det. Men man kan inte byta hela truppen. Tränaren går först och spelarna efter säsongen.

Hur tror du ni kan påverkas av en ny tränare?

– Förhoppningsvis positivt. Oftast blir det så vid tränarbyte att det blir ny energi och det är precis vad vi behöver. Under de senaste matcherna har vi inte haft energi för att vara kvar i superettan.