Lucas Hedlund gick direkt in i startelvan hos succélaget

Lucas Hedlund bröt kontraktet med sin ungerska klubb, skrev långtidskontrakt och gick rakt in i startelvan hos allsvenska succénykomlingarna Gais.
Inför ett fullsatt gamla Ullevi var anfallaren från Mellerud inte långt från ett drömmål i debuten.
– Jag trodde faktiskt inte jag skulle få starta, men det var jävligt kul att jag fick det! säger Hedlund.

ANNONS
|

MIF-fostrade Lucas Hedlund gick efter fjolårets succésäsong med Utsikten, där han noterades för 16 fullträffar i Superettan, till ungerska Mezőkövesd Zsóry. Men där blev proffslivet inte som väntat.

Klubben sparkade tränaren tidigt, tappade mark i tabellen, hamnade till slut sist och åkte ur högstaligan.

För Hedlunds del blev det blott två matcher.

– Under första tränaren fick jag förtroende. Men efter bytet fick jag i princip inte spela något, berättade Hedlund för GP i juni.

Under våren bröt Hedlund kontraktet med sin ungerska klubb och den 4 juni presenterades 25-åringen av Gais.

– Det var ett ganska naturligt val faktiskt. Jag snackade med dom i vintras redan och sen blev det inget då. Men vi höll uppe kontakten genom säsongen så när jag bröt i Ungern kändes det självklart faktiskt att gå till Gais, säger Hedlund om flytten.

ANNONS

"Rivig och köttig”

Under söndagens återstart av allsvenskan fanns Lucas Hedlund med från start när tabellfemman Gais tog emot fyran Hammarby.

I sin andra allsvenska match i karriären (debuterade med Häcken 2018) gick Hedlund, som fick förtroende från start, minst sagt in och tog åt sig.

– Det kändes allt bra faktiskt, roligt att vara igång. Det var en jätte, jättebra inramning. Bra stämning!

Flera gånger om var 25-åringen i hetluften när målchanserna skapades av Gais.

Vassast möjlighet kom i början av den andra halvleken var Mellerudssonen bara var någon centimeter från ett drömmål. Skottet från utkanten av straffområdet smekte utsidan stolpen.

– En i stolpen och skottet... En av dom kanske borde suttit, suckar Hedlund, som trots en mållös kväll och delad poäng var rätt nöjd.

– Sen, det klart det är en ny formation, ny taktik och allt sånt, så det lär ta några veckor innan det sitter helt. Men det känns ändå bra och som att jag fattat det mesta.

När Hedlund byttes ut i den 65:e matchminuten lovordades debuten från Discoverys expert Ramin Nouri.

– Det var bara målet som saknades, annars tycker jag han gjorde en riktigt bra insats.

Tränare Fredrik Holmberg var även han nöjd med insatsen från nyförvärvet.

ANNONS

– Han är härlig. Med tanke på att han haft det lite ryckigt och varit sjuk så kommer han in och jobbar på det sättet han gör och bidrar med väldigt mycket. Han är rivig och köttig, det är en härlig insats på honom, säger Holmberg till Discovery efter matchen.

Matchen slutade 0-0 vilket innebär att lagen ligger kvar på respektive plats i tabellen, där Gais blir kvar på femteplatsen med sämre målskillnad än Hammarby.

Fotnot: Kontraktet med Gais sträcker sig över 3,5 år.

ANNONS