Djurgårdens Peter Holland i slagsmål mot Luleåbacken Fredrik Styrman.
Djurgårdens Peter Holland i slagsmål mot Luleåbacken Fredrik Styrman. Bild: Jessica Gow/TT

Luleåback till sjukhus: "Allt annat än snyggt"

Luleåbacken Fredrik Styrman fick föras till sjukhus efter överfallet från Djurgårdens stjärncenter Peter Holland.
– Det gick inget bra, han är på sjukhus nu. Det var allt annat än snyggt, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh.

ANNONS

Det var i slutsekunderna av första perioden i Luleås segermatch i SHL mot Djurgården, 6–4, som händelsen utspelade sig.

Djurgården var i underläge med 0–3 och hade powerplay när Peter Holland efter en närkampssituation med Styrman gav sig på Luleåbacken.

Han kastade handskarna, petade av hjälmen på Styrman och fick in ett par hårda slag mot huvudet.

Holland fick matchstraff, vilket också ger fem minuters utvisning, men inget mer. Styrman fick två minuters utvisning. Förutom skadan var Luleålägret upprört över utvisningstiden. Eftersom Djurgården redan spelade powerplay fick de sedan spela fyra mot tre ett tag.

– Domarna har sagt att de gjorde fel, och fel händer ibland, men just där och då var det frustrerande, säger Stridh.

ANNONS

Luleåtränaren var också orolig över sin back.

– Vi får hoppas att hälsan blir bättre. Han fick två ordentliga smällar i skallen, sedan kan jag inte göra något läkaruttalande. Han är på sjukhuset nu.

Djurgårdens tränare Barry Smith ville inte hänga ut sin stjärna – trots att det minskade lagets chanser att komma i kapp.

– Jag försvarar inte slagsmål, men ibland glömmer nordamerikaner bort reglerna här, säger Smith om det faktum att kastade handskar, till skillnad mot i SHL, inte ger matchstraff i Nordamerika.

Peter Holland var inte kvar i arenan för att svara på frågor efter matchen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS