Luleå tog säsongens andra seger mot Oskarshamn.
Luleå tog säsongens andra seger mot Oskarshamn. Bild: Patric Söderström/TT

Luleå tog en ny trepoängare i SHL

De okrönta SHL-mästarna från förra säsongen Luleå fortsätter att vinna. Borta mot Oskarshamn tog laget sin andra seger för säsongen, 5–2, trots 16 utvisningsminuter.
– Det funkade i dag, men så kan vi inte hålla på i längden – då kommer det straffa sig, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh till C More.

Oskarshamn körde över Brynäs med 5–2 i premiäromgången, men hemma mot Luleå var det gästerna som tog ledningen genom Petter Emanuelsson.

Hemmalaget kvitterade genom Filiph Engsund – annars var det utvisningar som präglade den första perioden.

Inför säsongen har mycket handlat om hårdare tag mot slashing och hooking, något som SHL-lagen och domarna kommit överens om. Det fick båda lagen känna på.

– Vi har fyra boxplay på en period. Men domarna tar mycket hårdare på slashing och det vet vi, sade Petter Emanuelsson till C More.

– Det blir lite ryckigt med alla utvisningar, lite synd att det ska vara så, sade Oskarshamns Filiph Engsund.

Luleå hade flest utvisningsminuter, och trots att laget fortsatte att dra på sig tid i båset kunde laget börja den tredje perioden med en 3–2-ledning, efter mål av den andra brodern Emanuelsson – Einar – denna gång.

Oskarshamn tryckte på i den sista perioden, men Luleå kunde sätta två mål i tom målbur i slutet av matchen, och slutresultatet skrevs till 5–2.

I Linköping åkte hemmalaget två säsongens andra förlust. Matchen slutade 1–1 efter full tid och förlängning, och fick avgöras på straffar.

Växjös Fredrik Karlström var den enda som satte sin straff, och smålänningarna tog med sig två poäng hem.