I helgen genomfördes Åkes poängterräng för första gången på Slätthult.
I helgen genomfördes Åkes poängterräng för första gången på Slätthult. Bild: Örjan Eriksson

Lyckad nystart för Åkes poängterräng

Under söndagen genomfördes för första gången Åkes poängterräng på Slätthult. Arrangemanget, som tidigare varit ett samarrangemang mellan TSOK och TIF, genomfördes med Friskis & Svettis som värd och antalet anmälda var 170 stycken, en ökning från förra året efter ett antal år med sjunkande deltagarsiffror.

ANNONS
|

Tack vare ett unikt bonussystem så tävlar alla i samma klass, kvinnor och män, unga som gamla. Det är inte bara löpförmågan som är avgörande utan man skall även genomföra fem stationer där grenarna är bedömning (vikt och längd i år), fotboll, pilkastning, stövelkastning och varpa.

Bästa löptiden på den drygt 7,5 km blöta och tunga banan hade 15-årige Arvid Björk, ett välkänt namn i orienteringskretsar, som för dagen tävlade för Björndals-Boost. Tiden, 37:34 räckte dock inte till en placering bland de allra främsta då resultatet på stationerna inte riktigt höll i konkurrensen (slutpoängen blev 286,1p).

Topp tre i slutställningen var segrarinnan Linda Tersing, TrailFocus (316,7p), tvåa Urban Eriksson, Stenshults IF (312,9p) och trea Kerstin Andersson, Ryda SK (303,5p).

ANNONS

I lagtävlingen tog Stenshults IF hem segern tätt följda av Ryda SK. De tre i Stenshults IF som ingick i laget var Urban Eriksson, Christer Pettersson och Julia Broman.

Precis som det ska vara på Åkes Poängterräng så var det blött både från ovan och på de tre slingorna som banläggarna hade dragit i Slätthultsterrängen. Arrangörerna var nöjda med uppslutningen och med löparnas respons på den nya tävlingsplatsen och har för avsikt att föra vidare TSOK & TIF:s och grundaren Åke Johanssons ambition att ”tävla ska vara skoj”.

De tre bäst placerade fick förutom priser även välja vilka välgörenhetsorganisationer som kommer att få dela på det ekonomiska överskottet.

ANNONS