Zlatan Ibrahimovic skrev historia i Milans förlust mot Udinese.
Zlatan Ibrahimovic skrev historia i Milans förlust mot Udinese. Bild: Andrea Bressanutti/AP/TT

Mål för Zlatan – historisk i Serie A

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att skriva historia.
Först blev han den äldste lagkaptenen i Milan – sedan Serie A:s äldste målskytt.
Men någon seger blev det inte: Udinese vann med 3–1.

|

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i A-landslagets trupp – nu är han även en startspelare i Milan.

Han fanns med i tränaren Stefano Piolis startelva till bortamötet med Udinese.

Dessutom var svensken lagkapten, vilket gör honom till den äldste lagkaptenen i Milans historia.

Och mer i den kategorin skulle det bli.

Äldst i Serie A

Ibrahimovic satte 1–1 på straff under första halvlekens tilläggstid – och blev därmed Serie A:s äldste målskytt med sina 41 år och 166 dagar. Tidigare hade Alessandro Costacurta den historiska noteringen.

Men det var något som han först såg ut att gå miste om.

Milanstjärnan missade nämligen sin första straff men fick ytterligare en chans då VAR-granskningen såg att Udinese var för snabbt in i straffområdet.

Straffen fick slås på nytt.

En beslut som Udineses tränare Andrea Sottil inte gillade och hans vilda protester ledde till utvisning.

En bit därifrån stod Ibrahimovic med bollen i händerna.

Redo för att ta revansch.

Och det gjorde han genom att gå på kraft.

Uttagen i landslaget

Bara minuter efter 1–1-målet såg Udineses Beto till att hemmalaget tog tillbaka ledningen när han satte 2–1. I 70:e minuten slog Kingsley Ehizibue in sitt andra mål för säsongen till 3–1.

Ibrahimovic, som byttes ut i 76:e minuten, gjorde nyligen comeback efter en nio månader lång skadefrånvaro. Anfallaren hade inför mötet med Udinese matchats försiktigt och bara gjort tre inhopp.

Zlatan Ibrahimovic är uttagen till nästa veckas EM-kvalsamling, där Sverige möter Belgien på fredag och Azerbajdzjan tre dagar senare.

– Det hela är rätt odramatiskt. Vi har haft kontakt till och från och sedan, när han kom i gång och började spela, hade vi kontakt igen, sade förbundskapten Janne Andersson vid trupputtagningen i veckan.

– Vi kom överens om att han känner sig så pass bra i gång efter de här tre inhoppen att han kan komma in och tillföra på planen.