Tränaren Daniel Bäckström byter från Malmö FF till Sirius. Arkivbild.
Tränaren Daniel Bäckström byter från Malmö FF till Sirius. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Han tar över efter Rydström som Siriustränare

Daniel Bäckström tar över efter Henrik Rydström som tränare i Sirius, meddelar den herrrallsvenska fotbollsklubben på sin webbplats.

ANNONS

Bäckström var den här säsongen assisterande tränare i Malmö FF som han var med och ledde till SM-guld. I november stod det klart att han skulle lämna MFF efter säsongen och nu är det alltså klart att nästa destination blir Uppsala.

"Daniel är en av de mest intressanta tränarnamnen i Sverige. Han passar in i Sirius profil just nu, han vet var vi är och han vet vart vi ska. Vi vill fortsätta med vår positiva och framåtlutande spelsätt och Daniel är inne på samma spår – just därför känns det här helt rätt och jag är väldigt nöjd med rekryteringen av Daniel", säger Sirius sportchef Ola Andersson i ett uttalande på klubbens webbplats.

ANNONS

Sirius har de senaste två säsongerna letts av Henrik Rydström. För ett par veckor sedan stod det klart att den tidigare Kalmar FF-profilen av familjeskäl lämnar laget efter säsongen, som slutade i en allsvensk tiondeplats för Sirius.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS